Apple testează un ceas inteligent, din STICLĂ CURBATĂ în jurul încheieturii mâinii

Apple testează un dispozitiv inteligent în formatul unui ceas de mână, fabricat din sticlă curbată în jurul încheieturii, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de New York Times.
Romania TV
11 feb. 2013, 10:27
Apple testează un ceas inteligent, din STICLĂ CURBATĂ în jurul încheieturii mâinii

„Ceasul inteligent” din benzi desenate şi filme cu spioni care au precedat era smartphone, purtat de personaje precum Inspector Gadget sau James Bond, este aproape de realitate, notează Mediafax.

Apple testează astfel de dispozitive la sediul din Cupertino, California, produsul experimental fiind bazat pe sistemul de operare iOS, potrivit surselor citate. Contactaţi de NYT, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze informaţiile. Presupusa existenţă a unui astfel de prototip lasă loc pentru numeroase întrebări, de la cât de inteligent va fi aşa-numitul smart watch până la cât va costa.

„Cum va arăta? Va fi dotat cu asistent vocal? Va avea software de navigare, oferind instrucţiuni proprietarului pieton? Va putea primi mesaje text? Va putea monitoriza starea de sănătate sau activitatea de zi cu zi a utilizatorului? Cât va costa? Oare directorul general al Apple, Timothy Cook, poartă unul chiar acum, şoptindu-i dulci nimicuri? Un astfel de ceas ar putea fi folosit şi pentru efectuarea de plăţi mobile”, speculează New York Times.

Anul trecut, compania americană Corning, care produce sticla rezistentă Gorilla Glass regăsită pe multe modele de smartphone-uri şi tablete, inclusiv iPhone, a anunţat că a depăşit obstacolele tehnice în calea dezvoltării sticlei flexibile, care se poate îndoi precum o foaie de hârtie fără să se rupă.

Pete Bocko, directorul de tehnologie al Corning care a lucrat la proiectul sticlei flexibile Willow Glass, a declarat pentru NYT că materialul poate fi manipulat în jurul unui obiect cilindric, precum încheietura unei mâini. El avertizează însă că adaptarea tehnologiei ar putea fi dificilă în practică, deoarece mişcările corpului uman sunt greu de anticipat.

Principalul competitor al Apple în arena mobilă, Google lucrează deja la computere care pot fi purtate în loc de accesorii vestimentare. Compania speră că ochelarii Google vor genera 3% din veniturile anuale până în 2015. Grupul japonez Olympus pregăteşte de asemenea gadget-uri care pot fi purtate ca accesorii.

La începutul acestui an, Apple a declarat că vrea să lanseze un ceas de mână ca dispozitiv asociat iPhone.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'