Olaf Scholz a vorbit despre teama lui Putin: „Îi e frică să nu zboare în Rusia scânteia democraţiei”

Cancelarul german Olaf Scholz opinează că Vladimir Putin urmează o politică de dezintegrare a NATO și a UE pentru a preveni răspândirea democrației în Rusia.
Daniel Spătaru
20 iun. 2022, 22:24
Olaf Scholz a vorbit despre teama lui Putin:

Evident că Putin se teme că scânteia democrației ar putea zbura în Rusia. Așa că de ani de zile duce o politică de dezintegrare a NATO și a UE. Vrea să revină la politica sferelor de influență. Dar nu va putea facă asta”, a scris cancelarul Scholz.

Scholz a fost întrebat într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, publicat luni pe site-ul guvernului, dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană. „Președintele rus trebuie să accepte faptul că în vecinătatea sa există o comunitate de democrații bazate pe lege care se apropie tot mai mult”, a răspuns el.

Citeşte şi Bloomberg: Putin a criptat un mesaj către Occident, pentru a-l felicita pe Xi Jinping

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susține. „Putin dorește o Europă divizată și o revenire la o politică a sferelor de influență. El nu va reuși acest lucru”, a mai spus cancelarul german.

Totuşi, Olaf Scholz a fost de acord în principiu cu politica de reconciliere cu Rusia, care a fost urmată de predecesorul său Angela Merkel. „O încercare de reconciliere nu poate fi niciodată greșită, la fel ca și o încercare de înțelegere pașnică. Mă văd aproape de predecesorul meu„, a spus Scholz, citat de agenţia Reuters.

Citeşte şi Un general român vorbeşte de riscul ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina. Cum ne-ar afecta o decizie radicală a lui Putin

Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Rareș Bogdan Acuză pe Viktor Orban de Dublu Limbaj în Relația cu Uniunea Europeană
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!