Vladimir Putin, mesaj de Ziua Amintirii şi a Doliului. Liderul de la Kremlin, apariţie neaşteptată la Beijing

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va reveni pe scena internațională joi, când va participa la summitul virtual al economiilor emergente BRICS găzduit de Beijing.
Filip Stan
22 iun. 2022, 10:21
Vladimir Putin, mesaj de Ziua Amintirii şi a Doliului. Liderul de la Kremlin, apariţie neaşteptată la Beijing

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să comemoreze ziua în care forţele Germaniei naziste ale lui Adolf Hitler au invadat Uniunea Sovietică, pe 22 iunie 1941, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează The Guardian.
Data este semnificativă în Rusia şi este amintită ca ”Ziua amintirii şi a durerii”.

Se pare că Putin va depune flori pentru a-i onora pe cei care şi-au jertfit viaţa în război, în cursul zilei de miercuri.

George Simion, dezvăluiri incendiare despre fosta sa colegă: „Am spus în Parlament că Putin este un criminal, iar Diana Şoşoacă îmi spunea că e foarte urât că am zis aşa ceva”

Pentru a comemora această aniversare, Ministerul rus al Apărării a lansat documente care datează de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial care pretind să arate că Germania a intenţionat să susţină că armata sovietică a bombardat biserici şi cimitire pentru a-şi justifica invazia.

”La fel ca în zilele noastre, în 1941, naziştii au pregătit în avans provocări pentru a discredita statul nostru”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

”22 iunie este o dată tragică din istoria Rusiei – Ziua Amintirii şi a Doliului. În această zi, în urmă cu 81 de ani, a început Marele Război Patriotic”, se mai arată în comunicat.

O slujbă de pomenire va avea loc în Catedrala Principală a Forţelor Armate Ruse, a mai adăugat comunicatul.

Vladimir Putin revine pe scena mondială, la summitul BRICS de la Beijing
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va reveni pe scena internațională joi, când va participa la summitul virtual al economiilor emergente BRICS găzduit de Beijing, pentru prima dată după ce a lansat invazia în Ucraina la începutul acestui an, potrivit CNN.

Pentru Putin, este vorba de un eveniment semnificativ: liderul rus va apărea alături de președintele Chinei, Xi Jinping, de premierul Indiei, Narendra Modi, și liderii Braziliei, Jair Bolsonaro, și Africii de Sud, Cyril Ramaphosa – un semnal că Rusia, deși lovită de sancțiuni occidentale pentru invazie, nu este singură.

S-a aflat care este, de fapt, averea lui Vladimir Putin. Suma, dezvăluită în urma unei scurgeri de informații

Cu câteva săptămâni înainte de invazie, China și Rusia au declarat că relația lor nu are „nicio limită” iar liderii BRICS au evitat să condamne Rusia în mod categoric, chiar dacă au încercat să nu se plaseze în tabăra celor care aprobă acțiunile Moscovei.

Decizia grupului de a organiza acest al 14-lea summit anual reflectă o viziune a țărilor BRICS asupra ordinii globale și, prin extensie, asupra situației din Ucraina, care se îndepărtează de cea a Occidentului, spun experții.

„Vorbim despre câteva economii foarte importante, a căror conducere este dispusă să fie văzută cu Putin, chiar dacă este doar pe o platformă virtuală”, a declarat Sushant Singh, cercetător senior la Center for Policy Research (CPR) din New Delhi.

„Faptul că Putin este binevenit, că nu este un paria, că nu este împins afară – și acesta este un angajament normal, care a avut loc în fiecare an și are loc în continuare – este un mare avantaj pentru Putin„, a spus el.

Summitul BRICS este urmat, câteva zile mai târziu, de reuniunea unui bloc al principalelor economii avansate din lume, Grupul celor Șapte, care au fost unite în vocea lor împotriva agresiunii rusești și au dat afară Moscova din blocul lor după anexarea Crimeei în 2014.

Spre deosebire de G7, se așteaptă ca, la summitul de joi, BRICS să manevreze atent când vine vorba de Ucraina, cu posibile pledoarii în favoarea unei rezolvări pașnice.

Beijingul – gazda din acest an și de departe cea mai puternică din punct de vedere economic dintre cele cinci națiuni, care împreună reprezintă aproximativ un sfert din PIB-ul mondial – pare pregătit să se concentreze pe propria agendă: promovarea noilor sale inițiative de dezvoltare și securitate globală și respingerea a ceea ce consideră a fi construirea unui „bloc” de către Statele Unite.

Țările BRICS ar trebui să „consolideze încrederea reciprocă politică și cooperarea în materie de securitate”, să se coordoneze în ceea ce privește problemele internaționale și regionale majore, să țină cont de interesele de bază ale fiecăreia dintre ele și „să se opună hegemonismului și politicii de putere”, a declarat Xi într-un discurs ținut luna trecută în fața miniștrilor de externe BRICS, în care a cerut grupului să promoveze dezvoltarea în această „perioadă de turbulențe și transformări”.

În ciuda unor interese comune, grupul BRICS a fost mult timp afectat de probleme de coeziune, având în vedere diferențele supradimensionate dintre sistemele politice și economice ale membrilor săi și interesele lor geopolitice divergente.

În plus, complexitatea invaziei Rusiei în Ucraina ar putea atenua orice rezultat major al summitului din această săptămână, chiar dacă – cu excepția Braziliei – națiunile BRICS, altele decât Rusia, s-au abținut de la vot în cazul unei rezoluții a Adunării Generale a Națiunilor Unite, susținută de 141 de țări, care a cerut Moscovei să se retragă din Ucraina.

China, la rândul său, a acuzat NATO că a provocat Rusia să atace Ucraina, în timp ce o retorică similară a circulat în dezbaterile publice din India. În Africa de Sud, Ramaphosa a declarat la începutul acestui an că războiul ar fi putut fi evitat dacă NATO ar fi „ținut cont de avertismente”.

Și, deși Brazilia a votat pentru a condamna agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei la ONU, liderul său Bolsonaro a ezitat – spunând cu câteva zile înainte că țara va rămâne „neutră”.

În circumstanțe normale, China ar lua măsurile obișnuite – prezentând BRICS ca „un fel de alternativă blândă la G7” și „un lider pentru lumea în curs de dezvoltare … împotriva clubului democrațiilor capitaliste bogate”, potrivit analistului de relații sino-ruse Alexander Gabuev.

„Acum este mai greu de realizat din cauza prezenței lui Putin în sală”, a declarat Gabuev, cercetător senior la Carnegie Endowment for International Peace.

Între timp, o sursă veche de fricțiune internă în cadrul BRICS rămâne nerezolvată: tensiunile dintre India și China, care în 2020 au degenerat într-o confruntare violentă la graniță.

Pe de o parte, BRICS a reprezentat pentru India o „modalitate de a asigura o anumită formă de angajament cu China”, potrivit lui Singh de la CPR. Iar acest lucru rămâne critic, deoarece New Delhi se ferește să provoace Beijingul, mai ales că a încheiat un parteneriat cu Statele Unite, Japonia și Australia în cadrul grupării lor de securitate Quad și este din ce în ce mai mult privit de SUA ca parte a strategiei sale de contracarare a Chinei, a spus el.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Mirosul stresului influențează comportamentul câinilor, arată un studiu
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!