Cutremur cu magnitudine 5.5. Anunţul făcut de INFP

Asia este zguduit de multe cutremure în aceste zile, după seismul devastator din Afganistan, unde au murit peste 1000 de oameni.
Filip Stan
25 iun. 2022, 08:42
Cutremur cu magnitudine 5.5. Anunţul făcut de INFP

Cutremur în Iran. În ziua de 25 Iunie 2022, la ora 06:37:14 (ora locală a României), s-a produs în SOUTHERN IRAN un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.5, la adâncimea de 20km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 155km NV de Ajman, 159km NV de Sharjah, 170km NV de Dubai, 208km SV de Bandar Abbas, 216km N de Abu Dhabi, 284km NV de Al Ain, anunţă INFP.

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în Iran. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 km
În ziua de 24 Iunie 2022 la ora 21:56:37 (ora locală a României) s-a produs în SOUTHERN SUMATRA, INDONESIA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.2, la adâncimea de 60km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38km S de Padang, 224km SV de Pekanbaru.

Bilanţul cutremurului care s-a produs în sud-estul Afganistanului a depăşit pragul de 1.000 de morţi

Cel puţin 1.000 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite în urma unui puternic seism care s-a produs într-o zonă frontalieră izolată din sud-estul Afganistanului în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit autorităţilor locale, care se tem însă că bilanţul victimelor va continua să crească în orele următoare, informează AFP.

„Oamenii sapă mormânt după mormânt”, a declarat directorul Serviciului de Informare şi pentru Cultură din provincia Paktika, Mohammad Amin Huzaifa, într-un mesaj pentru presă.

Numai în acea provincie, care a fost cea mai afectată alături de provincia Khost, bilanţul „a atins pragul de 1.000 de morţi şi acest număr continuă să crească”, a precizat oficialul afgan. „Mai şi plouă pe deasupra şi toate casele sunt distruse. Nu există nici corturi, nici hrană. Oameni sunt încă prinşi sub dărâmături (…) Avem nevoie de un ajutor imediat”, a adăugat Mohammad Amin Huzaifa.

Cutremur cu magnitudine 6.1, cel mai violent din acest an: 920 de morţi la ultimul bilanţ VIDEO
Guvernul afgan, care a anunţat că există şi cel puţin 600 de răniţi, se teme că bilanţul va continua să crească odată cu desfăşurarea operaţiunilor de salvare.

Cutremurul cu magnitudinea 5,9 s-a produs miercuri, în jurul orei 01:30, la o adâncime de 10 km, în apropiere de graniţa cu Pakistanul, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Un al doilea seism cu magnitudinea 4,5 a avut loc aproape în acelaşi loc la aceeaşi oră, a precizat USGS.

Potrivit lui Yaqub Manzor, un lider tribal din provincia Paktika, numeroşi răniţi proveneau din districtul Giyan şi au fost transportaţi la spitale cu ambulanţe, precum şi cu elicoptere.

„Pieţele locale sunt închise şi oamenii s-au grăbit (să ajute) în zonele afectate”, a declarat el prin telefon pentru AFP.

Mai multe fotografii publicate pe reţelele de socializare arată case prăbuşite pe străzile unui sat din această regiune rurală săracă şi izolată.

Înregistrări video au surprins momentul în care locuitori din zonele afectate ajutau la urcarea persoanelor rănite într-un elicopter.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!