Arma secretă devastatoare testată de ruşi în Ucraina VIDEO

Rusia testează rachete sofisticate în Ucraina, în timp ce armata lui zelenski a învăţat deja să folosească lansatoarele americane HIMARS.
Filip Stan
25 iun. 2022, 17:23
Arma secretă devastatoare testată de ruşi în Ucraina VIDEO

Război în Ucraina. „Arma secretă” a rușilor, dezvăluită în Lugansk. Are un efect de bumerang. În imaginile filmate noaptea, o rachetă este lansată dintr-un sistem de apărare antiaeriană.

Inițial, proiectilul lansat sub un unghi ascuțit ia înălțime, însă ulterior racheta se întoarce ca un bumerang și revine la punctul de plecare, unde explodează.

Razboi Ucraina. Se trage cu rachete din Marea Neagră, avertismentul lui Zelenski pentru Europa
Incidentul ar fi avut loc în orașul Alcevsk, în noaptea zilei de 23 spre 24 iunie, potrivit informațiilor din presa ucraineană.

Ar fi fost implicat un sistem S-300.

„Premiul pentru cel mai bun video al zilei merge către racheta din Alcevsk. Armata rusă a lovit ținta”, se comentează, ironic, pe contul Twitter @Liveuamap, care redistribuie imaginile.

În paralel, pe rețelele sociale au început să circule imagini cu noile lansatoare HIMARS, trimise de SUA Ucrainei și care au intrat, deja, în acțiune împotriva rușilor.

Primele imagini cu lansatoarele americane HIMARS trimise în Ucraina
Pe rețelele sociale utilizate de membrii armatei ucrainene au început să circule imagini în care se văd lansatoare americane HIMARS, angajate împotriva unor ținte ruse.

O astfel de secvență a fost filmată pe timp de noapte și surprinde lansarea mai multor proiectile de pe platforma mobilă.

Din imagini nu reiese tipul muniției folosite, dar sistemele M142 HIMARS pot lansa proiectile ghidate prin GPS, cu raze de acțiune de până la 300 de kilometri.

Faptul că lansatoarele HIMARS au ajuns în Ucraina a fost confirmat, joi, de ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

Lansatoarele HIMARS trimise Ucrainei ar fi limitate la o rază de 80 de kilometri. „Îi mulțumesc colegului și prietenului meu american, secretarul Apărării din SUA, Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice!

Va fi o vară fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean.

Washingtonul s-a arătat inițial reticent să transfere Ucrainei astfel de lansatoare multiple de rachete, de teama că Ucraina ar putea lovi adânc în interiorul teritoriului rus și ar putea escalada, astfel, conflictul.

Război în Ucraina. Armata lui Putin câştigă oraş după oraş, localnicii sunt somaţi să fugă din calea invadatorilor

În cele din urmă, administrația americană și-a reconsiderat poziția iar ultimul pachet suplimentar de asistență militară din SUA pentru Ucraina prevede, în principal, trimiterea a patru lansatoare.

Muniția pentru lansatoare va avea o rază maximă de 80 de kilometri, potrivit oficialilor americani.

Ministerul rus de Extere denunţă vineri decizia celor 27 de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE) drept o manevră geopolitică împotriva Moscovei, în toiul războiului rus în Ucraina, relatează AFP.

Această decizie confirmă că o acaparare geopolitică a spaţiului Comunităţii Statelor Independente (CSI, din care fac parte mai multe foste republici sovietice) contnuă activ cu scopul de a îndigui Rusia”, denunţă într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a dplomaţiei ruse, maria Zaharova.

Această decizie europeană intervine la patru luni după invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, care are scopul de a pune capăt apropierii Ucrainei de Occident.

UE are ca scop ”să stabilească cu regiunile din vecinătatea sa relaţii pe principiul stăpân-sclav”, apreciază Maria Zaharova.

 

Ea susţine că Bruxellesul foloseşte ”metode de şantaj politic şi economic” şi exercită presiuni asupra statelor candidate ca acestea să impună ”sancţiuni ilegitime” Moscovei.

”Această abordare agresivă a Uniunii Europene are potenţialul să creeze noi schisme şi noi crize cu mult mai profunde în Europa”, ameninţă ea.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitr Peskov, s-a dovedt mai măsurat în reacţia preşedinţiei ruse.

”Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat el, subliniind însă că este ”important” ca ”toate aceste procese să nu aducă probleme suplimentare Rusiei”.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, la rândul său, că o aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova nu prezintă ”niciun risc” pentru Rusia, pentru că UE nu este oalianţă militară, şi a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu se opune acestor aderări.

Însă el a folosit un vocabular marţial prin care a acuzat UE şi NATO că vor să intre în război cu Rusia, aşa cum au făcut-o naziştila vremea lor.

”Hitler a adunat sub stindardul său o mare parte a Europei pentru a lupta împotriva Uniunii Sovietice”, a declarat el într-o vizită în Azerbaidjan.

”Azi, UE şi NATO adună o asemena coaliţie contemporană pentru a lupta şi, într-o mare măsură, pentru a face război cu Rusia”, a acuzat el.

Moscova consideră că livrări de armament occidentale către Ucraina sunt un mod de a purta un război prin procură împotriva Rusiei.

Cei 27 au recunoscut joi, într-un summit UE, la Bruxelles, statutul de state candiate la aderarea la Uniune Ucrainei şi Republicii Moldova. Această decizie istorică marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care vrea şi ea să adere la UE, este necesar să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat.O vastă manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz este prevăzută vineri seara în capitala georgiană, Tbilisi.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele 4 zodii care-și pot schimba soarta până pe 15 august. Șansa le surâde
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Cel mai atractiv desert de post. Prăjitură cu gem și ciocolată
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Joe Biden reafirmă angajamentul SUA pentru securitatea Israelului în fața amenințărilor iraniene
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?