Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, dezbătută în Parlament. „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”

Deputaţii USR şi cei independenţi de dreapta cer demisia lui Virgil Popescu din funcţia de ministru al Energiei, pe care- l consideră "cel mai slab ministru din câţi a avut România".
Filip Stan
27 iun. 2022, 11:01
Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, dezbătută în Parlament.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei este dezbătută luni. În documentul intitulat „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”, semnatarii susţin că ministrul Energiei „şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru, însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”.

„Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare”, se arată în moţiunea simplă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta anunţă criza în România: „Nu o să avem bani în anii care urmează”

Deputaţii independenţi de dreapta şi cei ai USR au precizat că „de cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare”.

„De ce nu adoptaţi soluţia, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii aşteaptă soluţii. Rezultatele activităţii celui mai slab ministru al Energiei din câţi a avut România se văd: scăderea accentuată şi constantă a nivelului de trai pentru populaţie şi dificultăţi majore întâmpinate de companiile care activează în România. Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public”, se arată în moţiunea simplă.

Potrivit Agerpres, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că deputaţii USR depun moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. El a precizat că moţiunea este semnată şi de grupul independenţilor de dreapta.

Moşteanu a făcut un apel către preşedintele de şedinţă să înainteze documentul la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, dar liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a susţinut că acesta nu îndeplineşte condiţiile regulamentare.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, a precizat că „va verifica cu atenţie dacă sunt îndeplinite cerinţele regulamentare” referitoare la moţiunea USR.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere scăderea preţului combustibilului în România. „La summitul G7, comuniştii de americani şi de francezi au venit la fel cu plafonarea preţului la petrol”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!