Cutremur de 5.1 grade – zidurile unor case s-au fisurat

Cutremurul, resimţit de locuitori nu a făcut victime, iar pagubele au fost minore, potrivit protecţiei civile.
Alina Costache
27 iun. 2022, 16:36
Cutremur de 5.1 grade - zidurile unor case s-au fisurat

Cutremur în Algeria. Seismul s-a produs la 20:17 (19:17 GMT) la 12 km nord de Gdyel, aproximativ 20 km est de Oran, şi a fost urmat de două replici cu magnitudinea 3,2 şi 4, a precizat CRAAG.

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în Iran. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 km
Zidurile unor case s-au fisurat în oraşul Arzew, la 40 km est de Oran, conform protecţiei civile. Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune a adresat pe Twitter un mesaj de ”pace şi securitate” pentru Oran şi locuitorii săi, în urma acestui cutremur.

Cea de-a 19-a ediţie a acestei competiţii multisportive, care reuneşte 26 de ţări din bazinul mediteranean şi din Balcani, a început sâmbătă şi urmează să se încheie pe 5 iulie.

Cutremur cu magnitudine 6.1, cel mai violent din acest an: 920 de morţi la ultimul bilanţ VIDEO
Cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în ultima perioadă:

2022
21 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs la nord de arhipelagul norvegian Svalbard. Seismul a avut loc la o adâncime de 2 km.
10 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs la aproximativ 200 de kilometri de Papua Noua Guinee, în Marea Bismarck. Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 10 kilometri şi nu au fost raportate pagube.
9 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zdruncinat, pentru scurt timp, clădirile din capitala Taiwanului, Taipei, nefiind semnalate pagube imediat după producerea acestuia. Epicentrul său a fost localizat în largul coastelor estice ale Taiwanului, la aproximativ jumătatea distanţei dintre provincia Hualien şi insula japoneză Yonaguni.

31 martie – Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs în estul arhipelagului Noua Caledonie. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la 279 de kilometri sud-est de localitatea Tadine din Noua Caledonie.
22 martie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în zona Dorsala Atlantică, situată între Oceanul Atlantic de Nord şi Oceanul Atlantic de Sud, la ora 16:35:08 GMT, cu epicentrul la o adâncime de 10 kilometri. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea 6,6 grade s-a produs în apropiere de oraşul Taitung din sud-estul Taiwanului, la o adâncime de 30,6 kilometri, fiind resimţit în clădirile din capitala Taipei.
16 martie 2022 – Un seism cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs în Japonia, fiind emisă o alertă de tsunami pe coasta de nord-est a ţării. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Fukushima. 4 persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite. Un tren de mare viteză a deraiat la nord de oraşul Fukushima, fără a produce victime, din cauza seismului care a provocat crăpături pe autostrăzi şi a răsturnat vitrinele din magazine. Seismul a afectat, în principal, prefecturile Fukushima şi Miyagi din nord-estul Japoniei.

14 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în largul insulei Java din Indonezia şi a făcut să se clatine clădirile înalte din capitala ţării, Jakarta. Locuitorii din Jakarta au fost cuprinşi de panică şi şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, însă autorităţile locale nu au raportat victime omeneşti şi nici pagube materiale.

3 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în largul coastei de est a Taiwanului, seismul fiind resimţit în capitala Taipei. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Cutremurul s-a produs la o adâncime mică, de 19 kilometri, iar epicentrul a fost localizat în mare, la 56 de kilometri de oraşul Hualien, pe coasta de est a insulei.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!