Staţiunea din România cu proprietăți vindecătoare. Băile Tușnad este cea mai mică stațiune balenoclimaterică din țara noastră și este renumită pentru peisajele de vis și pentru izvoarele vindecătoare. Stâncile vulcanice din munții Harghitei se compun din andezite, iar depunerile de calcar de aici au apărut datorită efectelor produse de diferitele ape minerale.
Formațiunile vulcanice ale Tușnadului au avut un rol important în evoluția stațiunii. Aici există peste 48 de izvoare de apă minerală, cu temperaturi între 18 și 24 de grade Celsius, și pot fi folosite excelent în curele interne, dar și externe.
Citeşte şi: Top 5 cele mai pitoreşti locuri din România. Merită vizitate măcar o dată în viaţă
Bodoc și Munții Harghitei adăpostesc stațiunea balneară. „Mica Elvenție” și „Perla Transilvaniei” era vestită în trecut, dar este și acum, pentru mofete, gazele vindecătoare care străbat crăpăturile pământului. Din munții Harghitei, prin care se strecoară apele Oltului, curg izvoare naturale, care sunt exploatate încă din anul 1860.
Apele minerale miraculoase de la Tușnad se îmbutelează. ele traversează straturi de calcar ce sunt protejate de un strat impermeabil de lavă vulcanică. Procesul natural de filtrare al apei şi de îmbogăţire cu minerale durează de mii de ani și este dezvoltat și în prezent. Tratarea apei minerale „Tuşnad” se rezumă la îndepărtarea conţinutului de fier şi se face într-o staţie specială, ultramodernă, scrie Spynews.ro.