Război în Ucraina. VIDEO: Momentul în care un Javelin ucrainean doboară un elicopter rusesc

Imagini incredibile cu un elicopter rusesc doborât de soldaţii ucraineni. Tot momentul a fost filmat şi postat pe reţelele de socializare
Filip Stan
27 iun. 2022, 23:27
Război în Ucraina. VIDEO: Momentul în care un Javelin ucrainean doboară un elicopter rusesc

RĂZBOI în Ucraina. Bombardamentele ruse au ucis luni cinci civili la Harkov, a anunţat guvernatorul regiunii din nord-estul Ucrainei, Oleg Sinehubov, citat de Reuters.

Oficialul a adăugat că atacurile s-au soldat şi cu 22 de răniţi, inclusiv cinci copii, „cu toţii civili din Harkov care mergeau pe străzi, la locurile de joacă”. „Condoleanţele mele sincere familiilor lor”, a transmis guvernatorul printr-un mesaj pe Twitter.

Încă un înalt ofiţer rus a fost omorât în războiul din Ucraina. Propaganda Kremlinului îl numeşte erou
Între timp, forţele lui Zelenski încearcă să distrugă cât mai mult din forţa de atac a Rusiei. o înregistrare virală pe Twitter arată cum un soldat, ascuns la umbra copacilor, doboară un elicopter rusesc.

https://twitter.com/Kochevenko/status/1541421911024046084?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1541421911024046084%7Ctwgr%5Ehb_2_10%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fliveuamap.com%2Fen%2F2022%2F27-june-ukrainian-military-shotdown-russian-ka52-helicopter

RĂZBOI în Ucraina. Săptămâna trecută, forțele speciale din Batalionul Azov au doborât un elicopter de luptă rusesc în regiunea Zaporojie, afirmă batalionul într-o postare pe Telegram ce este însoțită și de un clip video cu lovitura.

Elicopterul Mi-24 „Hind” a fost doborât cu o rachetă trasă cu un lansator Stinger de un luptător din trupele speciale din cadrul Azov. „Elicopterul incendiat al ocupanților a făcut o aterizare ‘neplanificată’ chiar în mijlocul câmpului ucrainean. Acum este locația lui permanentă”, se spune în mesajul ce însoțește clipul video.

Atac devastator al Rusiei. Un mall foarte aglomerat din Ucraina a fost lovit de o rachetă, sunt mulţi morţi şi răniţi

În imagini se vede cum aeronava zboară foarte aproape de sol pentru a nu fi detectată de radare, însă este ajuns din urmă, din partea stângă, de o rachetă ce provoacă o minge de foc la impact și prăbușirea imediată a elicopterului.

RĂZBOI în Ucraina. Un alt clip, postat pe Twitter, arată și momentele de dinaintea doborârii aeronavei. În imagini se vede că inițial era o formațiune de două elicoptere rusești, ce manevrează deasupra unui mic iaz aflat pe câmp, iar unul dintre ele lansează contramăsuri.

Imediat devine evident și de ce, capcanele termice reușind să deturneze o rachetă lansată spre respectivul Mi-24 „Hind”, proiectilul înfigându-se în pământ.

Celălalt elicopter pleacă zburând la foarte mică înălțime, posibil cu speranța că vreuna dintre lizierele de pe câmp va obtura linia de tragere a operatorului lansatorului antiaerian. N-a avut însă noroc, lovitura efectuată cu Stinger-ul fiind precisă și devastatoare.

https://twitter.com/Existenzse/status/1537591025602273280

Drona care a filmat desfășurarea atacurilor cu rachete asupra aeronavelor rusești s-a apropiat ulterior și a filmat mai de aproape rămășițele elicopterului distrus, cdar acestea au fost eliminate de pe reţelele de socializare.

Ucraina a întocmit un nou bilanț al pierderilor suferite de ruși pe frontul din Ucraina

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, până acum au murit 34.700 de militari ruşi, dintre care 170 au fost ucişi de ucraineni în ultimele 24 de ore. De asemenea, de la începutul invaziei, trupele ucrainene au doborât 217 avioane şi 184 de elicoptere ruseşti, potrivit sursei Rador.

Au mai fost distruse 1.511 tancuri ale armatei ruse, 3.645 de vehicule blindate, 764 de sisteme de artilerie, 241 de lansatoare multiple de rachete, 99 de sisteme de apărare aeriană, 2.560 de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 14 nave, 626 de drone, 137 de rachete de croazieră şi tehnică specială (60 de unităţi).

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care pot face bani frumoși până la final de an. Se întâmplă ceva magic în viața lor în următoarele 5 luni
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Elicopterul SMURD a transferat de urgență un bebeluș în stare critică de la Galați la Iași
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!