Cutremur în România, noaptea trecută. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

În noaptea de luni spre marți, la noi în țară s-a produs un nou cutremur. Iată care sunt zonele în care a fost resimțit, dar și ce magnitudine a înregistrat seismul!
Filip Stan
28 iun. 2022, 10:03
Cutremur în România, noaptea trecută. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Conform primelor informații apărute, seismul a fost resimțit în mai multe orașe din România.  Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc astăzi, la ora 1:27, în județul Buzău. Seismul a fost magnitudinea de 2,3 grade.

Citește și: Cutremur de 5.1 grade – zidurile unor case s-au fisurat

Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău, și s-a produs la o adâncime de 115 km. Seismul s-a produs și resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 67 km E de Brasov, 80 km NE de Ploiesti, 113 km S de Bacau, 124 km V de Braila, 124 km V de Galati, 132 km N de Bucuresti, 150 km NE de Pitesti, 181 km E de Sibiu, 195 km SV de Iasi, 197 km N de Ruse.

Cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în ultima perioadă:

21 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs la nord de arhipelagul norvegian Svalbard. Seismul a avut loc la o adâncime de 2 km.
10 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs la aproximativ 200 de kilometri de Papua Noua Guinee, în Marea Bismarck. Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 10 kilometri şi nu au fost raportate pagube.

9 mai – Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zdruncinat, pentru scurt timp, clădirile din capitala Taiwanului, Taipei, nefiind semnalate pagube imediat după producerea acestuia. Epicentrul său a fost localizat în largul coastelor estice ale Taiwanului, la aproximativ jumătatea distanţei dintre provincia Hualien şi insula japoneză Yonaguni.

31 martie – Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs în estul arhipelagului Noua Caledonie. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la 279 de kilometri sud-est de localitatea Tadine din Noua Caledonie.

22 martie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în zona Dorsala Atlantică, situată între Oceanul Atlantic de Nord şi Oceanul Atlantic de Sud, la ora 16:35:08 GMT, cu epicentrul la o adâncime de 10 kilometri. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea 6,6 grade s-a produs în apropiere de oraşul Taitung din sud-estul Taiwanului, la o adâncime de 30,6 kilometri, fiind resimţit în clădirile din capitala Taipei.
16 martie 2022 – Un seism cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs în Japonia, fiind emisă o alertă de tsunami pe coasta de nord-est a ţării. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Fukushima. 4 persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite. Un tren de mare viteză a deraiat la nord de oraşul Fukushima, fără a produce victime, din cauza seismului care a provocat crăpături pe autostrăzi şi a răsturnat vitrinele din magazine. Seismul a afectat, în principal, prefecturile Fukushima şi Miyagi din nord-estul Japoniei.

14 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs în largul insulei Java din Indonezia şi a făcut să se clatine clădirile înalte din capitala ţării, Jakarta. Locuitorii din Jakarta au fost cuprinşi de panică şi şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, însă autorităţile locale nu au raportat victime omeneşti şi nici pagube materiale.

Citește și: Cutremur în Marea Neagră la 80 km de Constanţa

3 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în largul coastei de est a Taiwanului, seismul fiind resimţit în capitala Taipei. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Cutremurul s-a produs la o adâncime mică, de 19 kilometri, iar epicentrul a fost localizat în mare, la 56 de kilometri de oraşul Hualien, pe coasta de est a insulei.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Duminică, 28 iulie 2024, după ora 8, patru zodii își schimbă destinul. Oportunități, împăcări și noroc din plin pentru acești nativi
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Amenzi mari pentru șoferii care nu respectă o regulă mai puțin cunoscută
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!