Directorul celui mai mare producător de medicamente din România, avertisment pentru Guvern. „Opriţi toate compensările. Milioane de români au un apetit nemaiîntâlnit pentru consum. Ţineţi banii pentru la iarnă când lucrurile o vor lua razna”

Medicul Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, cea mai mare fabrică de medicamente din România, și directorul executiv al Patronatului Producatorilor Industriali de Medicamente din România.
Filip Stan
28 iun. 2022, 19:06
Directorul celui mai mare producător de medicamente din România, avertisment pentru Guvern.
Dragoș Damian, director executiv PRIMER

Opinie Dragoş Damian, Terapia Cluj: Care criză? Nu mai vorbiţi prostii, nu e nici o criză în România. Uitaţi-vă în jurul vostru, nu a mai existat o astfel de explozie de consum din 2019

„Domnule Presedinte Nicolae Ciuca, Domnule Presedinte Marcel Ciolacu, pentru numele lui Dumnezeu, opriti toate ajutoarele, compensarile, plafonarile, subventiile, scutirile, etc. Tineti banii pentru investitii sau pentru la iarna, atunci cand lucrurile o vor lua razna.

Preţul carburanţilor se reduce cu 50 de bani. Ordonanţa a fost aprobată în Guvern DOCUMENT
Milioane de romani la cumparaturi, in masini in trafic, la munte, la mare, in aeroporturi, in Turcia, in Grecia, in Bulgaria, la nunti, la festivaluri, pe terase – un apetit nemaiintalnit pentru consum. Si inca nu a inceput din plin sezonul de vacante si concedii, marile festivaluri sunt in iulie si august iar soldarile incep in septembrie.

Sunt liste de asteptare pana si la Business la cursele regulate catre destinatiile de vacante, iar despre locuri la chartere nici nu poate fi vorba”, spune Dragoş Damian.

„Si totul se intampla pe o inflatie de 15%, cu traiectorie spre 20%, din cauza banilor din ajutoare, compensari, plafonari, subventii, scutiri, etc.. O sa fie un boom de crestere economica, de care din pacate n-o sa se bucure nimeni, poate cu exceptia unor domenii economice care de voie, de nevoie, recunosc printre dinti ca au o crestere si de peste 25%.

Si totul se intampla in timp ce romanii se plang din cauza acestei inflatii si asteapta noi ajutoare, compensari plafonari, subventii, scutiri, etc., care vor alimenta, ati ghicit, inflatia.

Revenge-buying, revenge-selling, revenge-traveling. Oricum i-ar spune la descatusarea de dupa 2 ani de stat in casa dar si cu temerea ca un nou val pandemic sau razboiul iarasi n-au sa-i mai lase sa-si cheltuie banii, romanii arunca in lupta toate economiile, pentru ca, asa cum au fost obisnuiti, mai mult ca sigur ca si in toamna Guvernul va da drumul la noi proiecte de ajutoare, compensari, plafonari, subventii, scutiri etc.

Economistul șef al BNR: O prioritate zero ar fi ca oamenii să se gândească la izolarea termică a clădirilor / ”Cine nu are 5.000 de euro puşi deoparte să apeleze la bănci”
Asadar, economiile facute in pandemie, banii proveniti din munca cinstita dar si din evaziunea fiscala si munca la negru si din toate tipurile de interventii facute (desigur cu intentii bune) de Guvern in ultimul an se vor evapora intr-un consum epic si o vara de distractii. De data asta sper ca analistii sa nu se mire daca o sa avem din nou o crestere de 5%, poate chiar de 10%, in trimestrele doi si trei. Trebuie subliniat din nou, o crestere de care se vor bucura foarte putini.

In presa, de dimineata pana seara, politicieni, profesori, analisti, consultanti, etc., isi pierd vremea in dezbateri savante de nonsens economic – nu daca sa intervenim pe piata combustibililor, ci cum – facand praf principii fundamentele ale capitalismului: daca exista cerere, oferta poate face ce vrea ea atata vreme cat nu exista intelegeri pe preturi. Astfel incat, oricat de tentati ar fi politicienii sa intervina, toate ajutoarele, compensarile, plafonarile, subventiile, scutirile, etc., trebuie oprite imediat pentru ca nu fac altceva decat sa scumpeasca oferta si sa agraveze inflatia. #CharityLedGrowth, ceea ce se incearca acum, este o utopie. Ne trebuie toti banii, vine iarna”, conchide Dragoş Damian.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'