Practic, Danielescu a fost declarată drept incompatibilă întrucât a fost numită într-o funcţie publică în timp ce se deţinea funcţia de procuror civil, transmite România TV.
Dorina Danielescu a fost procuror-şef la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Ploieşti şi, ulterior, în perioada martie-mai 2010, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Din 8 iunie, procuroarea Danielescu îndeplineşte funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Deşi nu a făcut stagiu militar, ea a fost avansată la gradul de colonel de către ministrul Apărării.
ANI a dispus sesizarea Ministerului Apărării Naţinale, dar şi a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.
Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii 176/2010, referitoare la înştiinţarea persoanelor evaluate, Dorina Danielescu fiind informată, în 30 iulie 2012, 17 ianuarie 2013 şi 1 februarie 2013, despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
În urma evaluărilor efectuate începând cu data de 30 iulie 2012 s-a constatat faptul că Dorina Danielescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 septembrie 2012 (dată la care Secţia pentru procurori din cadrul CSM a hotărât respingerea cererii de transfer la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel), întrucât exercită atât funcţia de procuror civil în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, detaşată la Ministerul Apărării Naţionale, cât şi calitatea de cadru militar în activitate, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi ale art. 101, alin. (1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.