Daniel Cadariu, ministrul Turismului: „O creştere a preţurilor de 20% în staţiunile româneşti, la început de sezon estival, este justificată”

Ministrul Turismului Daniel Cadariu a precizat că o creștere de 20% a prețurilor pe litoralul românesc este justificată, deoarece inflația și efectele războiului se resimt în industria pe care o reprezintă.
Filip Stan
04 iul. 2022, 08:53
Daniel Cadariu, ministrul Turismului:

Cadariu şi-a justificat afirmaţia dând şi exemplul altor ţări europene cu tradiţie în turism, unde se resimt aceleaşi scumpiri ale serviciilor turistice, arătând că operatorii sunt obligaţi să crească preţurile pentru a putea acoperi costurile de funcţionare.

”Dacă ar fi să ne raportăm la ce se întâmplă în Europa, în aproape toate țările cu tradiție în turism (acele țări în care ponderea turismului în PIB depășește 10%, nu ca în România, unde abia atinge 5%), aș zice că e o creștere justificată. Toate prețurile au crescut, iar operatorii din turism nu pot proceda altfel”, a explicat Cadariu pentru Wall-Street.

Ministrul Turismului a enumerat şi câteva aspecte pozitive observate într-o mini-vacanţă petrecută pe litoralul românesc, înaintând şi unele soluţii pentru problemele încă existente, cum ar fi aglomeraţia pe drumurile dintre staţiuni.

”Într-adevăr, e început de sezon, iar ceea ce spun acum, s-ar putea să nu mai fie valabil în vârful sezonului. Încă se circulă relativ bine între stațiuni, însă aceasta nu înseamnă că nu suntem conștienți de problemele din zonă.”, a spus Daniel Cadariu.

Soluţiile lui Cadariu pentru îmbunătăţirea traficului dintre staţiunile de pe Litoral:

– pe termen scurt, folosirea trenurilor turistice care să oprească numai în stațiuni și care să aibă o frecvență de 7- 10 curse pe zi, ”așa cum se întâmplă în multe dintre stațiunile din Europa”, după cum spune ministrul.

– pe termen lung: încheierea investiției cu drumul rapid până la Mangalia.

Cadariu recomandă românilor să rămână în România și să beneficieze de oportunitățile turistice din țară, însă admite că, într-o democrație, oamenii pot călători unde doresc și când doresc.

Pe lângă aceasta, ministrul precizează că nu ne putem compara din punct de vedere turistic cu Grecia.

”Nu ne putem compara cu țările din sud la turism, înainte de toate, din punct de vedere al vremii, al intervalului de timp în care putem menține sezonul estival. Dar și România are frumusețile ei”, a mai spus acesta.

De asemenea, ministrul mai precizează că trebuie promovate lucrurile pozitive din turismul românesc și să încercăm să evităm evidențierea minusurilor.

”Sunt de acord că deficiențele trebuie arătate și reclamate, dar trebuie să promovăm aspectele pozitive, ceea ce este deja realizat, mai ales dacă noi sperăm să motivăm turiștii să vină în țară. Canalele sociale sunt foarte rapide, iar informațiile negative curg către oameni aproape fără control”, a completat Cadariu.

Citeşte şi: România negociază să înlocuiască gazele din Rusia cu cele din Azerbaidjan. Ministrul Virgil Popescu a mers special la Baku pentru asta

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Snoop Dogg va purta flacăra olimpică prin Saint-Denis vineri, alături de Laetitia Casta și MC Solaar
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!