Verişoara lui Voiculescu: Nu-l mai consider o rudă. Este şters din sufletul meu

Paraschiva Silaghi, vara primară a lui Dan Voiculescu, a afirmat miercuri seara, la România TV, că nu-l poate ierta pe politician pentru că i-a turnat familia la Securitate. "Iertarea asta trebuia să o primească de la părinţii mei", a spus Silaghi.
Filip Stan
13 feb. 2013, 21:34
Verişoara lui Voiculescu: Nu-l mai consider o rudă. Este şters din sufletul meu

Silaghi s-a arătat contrariată de faptul că Voiculescu, în pofida atâtor decizii care i-au fost nefavorabile în cazul colaborării lui cu Securitatea, mai are încă o cale de atac. „Pentru mine este o mirare că se cere o revizie la o decizie irevocabilă ce nu poate fi atacată. Este o discreditare a justiţiei, o palmă dată statului de drept. În toţi aceşti ani, domnul Voiculescu a încercat să lovească în statul de drept„, a declarat Paraschiva Silaghi amintind că în Germania, ţara în care trăieşte de 40 de ani, oficialii regimului nazist şi cei care l-au susţinut au fost blamaţi public şi scoşi din viaţa publică.

Nu-l mai consider o rudă pentru că relaţiile în familie sunt sfinte. Mama lui a fost cea mai bună prietenă a mea (…) Este şters din sufletul meu„, a spus femeia. Ea a spus că nu are nici măcar dreptul să-l ierte pe Voiculescu pentru faptul că şi-a turnat la Securitate propriile rude. „Iertarea asta trebuia să o primească de la părinţii mei, care încă mai trăiau în 1989 şi pe care i-am adus cu greu din ţară. Putea să vină atunci şi să-şi ceară iertare”, a spus Silaghi.

Ea a relatat că Voiculescu o vizita în mod constant în Germania, în anii ’70, pentru a descoperi mai târziu că acele vizite reprezentau pentru vărul ei doar o misiune trasată de Securitate.

Pe 10 ianuarie a avut loc primul termen al procesului în care verişoara lui Dan Voiculescu, Paraschiva Silaghi, îi cere acestuia daune morale de 21.000.000 de euro pentru că i-a afectat imaginea începând cu vremurile când vărul ei o turna la Securitate până în zilele noastre. Nici Dan Voiculescu nu s-a lăsat mai prejos şi a deschis şi el un proces civil contra lui Silaghi.

Verişoara liderului PC îi cere acestuia daune pentru că familia sa a avut de suferit de pe urma notelor date de Voiculescu la Securitate. La rândul său, Dan Voiculescu se simte lezat de acuzaţiile femeii şi a cerut judecătorilor să o oblige pe aceasta să îi plătească daune de 136.000 euro.

„Jigneşte justiţia încontinuu, nu se poate treaba asta.136 de mii de euro pentru că m-a pârât la Securitate, eu trebuie să plătesc treaba asta, nu am ştiut că trebuie să plătesc”, a spus Silaghi la prima înfăţişare.

Paraschiva Silaghi a fost unul din martorii cei mai importanţi în procesul pe care Dan Voiculescu l-a deschis împotriva CNSAS, care a i-a dat verdict de poliţie politică. Voiculescu a pierdut acest proces, instanţa confirmând că politicianul a fost turnător al fostei Securităţi.

Paraschiva Silaghi îl acuză pe acesta că şi-a turnat propria familie. Femeia susţine că părinţii ei au făcut şi închisoare pentru că au fost turnaţi la Securitate.

„Domnul Dan Voiculescu şi-a cerut cariera de turnător, cu familia. Când am făcut odată curat, am găsit 100 de coroane suedeze. A doua zi a venit Securitatea şi mi-a arestat părinţii pentru că deţineau valută. Părinţii au ramas în puşcărie o perioadă, mama a ieşit pentru că a făcut primul infarct, iar tata a mai rămas. Foarte înfuriaţi de ceea ce li s-a intamplat, au cerut în continuu să plece. Au cerut plecarea definitivă din ţară”, a declarat Paraschiva Silaghi.

 

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'