Într-o videoconferinţă cu angajaţii, Mark Zuckerberg a precizat că Meta Platforms (fosta Facebook) și-a revizuit în scădere planurile privind angajările în 2022, cu aproape 30%, de la un obiectiv inițial de 10.000 de noi angajați.
Şeful Facebook le-a transmis angajaților că trebuie să se aștepte să facă acelaşi nivel de muncă, însă cu mai puține resurse. De asemenea, performanțele lor vor fi evaluate mai strict. La nivel global, compania Meta are aproape 78.000 de angajați.
„Cred că unii dintre voi ar putea decide că acest loc nu este pentru voi, iar această auto-selecție este în regulă (…). În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în cadrul companiei care nu ar trebui să fie aici”, a precizat Zuckerberg, conform New York Times.
Mai mult, Chris Cox, directorul de produs al Meta, a ţinut să precizeze că Meta traversează „vremuri grele” și cu „un vânt economic care suflă cu putere din față”, potrivit MarketWatch.
Potrivit Profit.ro, veniturile din publicitate ale Meta au fost puternic afectate de o modificare a setărilor de confidențialitate introdusă de Apple la sistemul său de operare pentru mobil, care limitează volumul de date personale ale utilizatorilor ce pot fi colectate de Facebook și Instagram.
În februarie, Meta a raportat rezultate financiare sub estimările analiștilor pentru ultimul trimestru din 2021, evoluție sancționată prompt de investitori: capitalizarea companiei s-a redus cu aproximativ 230 miliarde de dolari într-o singură zi, cel mai mare declin înregistrat vreodată de o companie listată pe bursa de la New York. Zuckerberg a avertizat, atunci, că “provocările macroeconomice persistente” vor continua să afecteze veniturile din publicitate.
Meta nu este singurul gigant din tehnologie care apelează la concedieri sau înghețări de personal pentru a putea naviga mai ușor un context economic dominat de o inflație ridicată și de probleme în lanțurile de aprovizionare, declanșate inclusiv pe fondul războiului din Ucraina.
Mai multe companii au anunțat reduceri drastice de personal în ultimele săptămâni, printre care Tesla, Netflix și Coinbase Global.
Citeşte şi: Planta cu care fermierii români au dat lovitura în 2022. Preţul a ajuns şi la 5.000 de lei pe tonă