Mark Zuckerberg, avertisment pentru toţi angajaţii săi. „Facebook se confruntă cu una dintre cele mai grave perioade de declin economic”

Mark Zuckerberg, şeful Facebook, şi-a avertizat angajaţii că gigantul din social media se confruntă cu "una dintre cele mai grave perioade de declin economic din istoria recentă". Din acest motiv, compania americană urmează să reducă angajările şi alocările de resurse.
Filip Stan
04 iul. 2022, 23:40
Mark Zuckerberg, avertisment pentru toţi angajaţii săi.

Într-o videoconferinţă cu angajaţii, Mark Zuckerberg a precizat că Meta Platforms (fosta Facebook) și-a revizuit în scădere planurile privind angajările în 2022, cu aproape 30%, de la un obiectiv inițial de 10.000 de noi angajați.

Şeful Facebook le-a transmis angajaților că trebuie să se aștepte să facă acelaşi nivel de muncă, însă cu mai puține resurse. De asemenea, performanțele lor vor fi evaluate mai strict. La nivel global, compania Meta are aproape 78.000 de angajați.

„Cred că unii dintre voi ar putea decide că acest loc nu este pentru voi, iar această auto-selecție este în regulă (…). În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în cadrul companiei care nu ar trebui să fie aici”, a precizat Zuckerberg, conform New York Times.

Citeşte şi: Şi-a făcut nunta pe banii Facebook, scandal uriaş la compania lui Mark Zuckerberg. Motivul real al demisiei şefei de la Meta

Mai mult, Chris Cox, directorul de produs al Meta, a ţinut să precizeze că Meta traversează „vremuri grele” și cu „un vânt economic care suflă cu putere din față”, potrivit MarketWatch.

Potrivit Profit.ro, veniturile din publicitate ale Meta au fost puternic afectate de o modificare a setărilor de confidențialitate introdusă de Apple la sistemul său de operare pentru mobil, care limitează volumul de date personale ale utilizatorilor ce pot fi colectate de Facebook și Instagram.

În februarie, Meta a raportat rezultate financiare sub estimările analiștilor pentru ultimul trimestru din 2021, evoluție sancționată prompt de investitori: capitalizarea companiei s-a redus cu aproximativ 230 miliarde de dolari într-o singură zi, cel mai mare declin înregistrat vreodată de o companie listată pe bursa de la New York. Zuckerberg a avertizat, atunci, că “provocările macroeconomice persistente” vor continua să afecteze veniturile din publicitate.

Meta nu este singurul gigant din tehnologie care apelează la concedieri sau înghețări de personal pentru a putea naviga mai ușor un context economic dominat de o inflație ridicată și de probleme în lanțurile de aprovizionare, declanșate inclusiv pe fondul războiului din Ucraina.

Mai multe companii au anunțat reduceri drastice de personal în ultimele săptămâni, printre care Tesla, Netflix și Coinbase Global.

Citeşte şi: Planta cu care fermierii români au dat lovitura în 2022. Preţul a ajuns şi la 5.000 de lei pe tonă

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană confirmă discuția „tangențială” cu Nicolae Ciucă despre candidatură la summitul NATO
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!