Klaus Iohannis spune că știe de ce sunt nemulțumiți românii: „Democrația nu rezolvă problemele fiecărui individ”

În cadrul primei conferințe de presă din aprilie anului trecut și până astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre faptul că un sondaj recent arată că 66% dintre români și-au pierdut încrederea în români.
Filip Stan
05 iul. 2022, 19:09
Klaus Iohannis spune că știe de ce sunt nemulțumiți românii: „Democrația nu rezolvă problemele fiecărui individ”

Președintele Klaus Iohannis susține că marea majoritate românilor și-au pierdut încrederea în Guvern din cauza crizelor care s-au suprapus, în ultimii ani.

„Eu cred că românii au încredere în democrație și știu să facă diferența între un politician de încredere și unul care vrea să se afirme. Democrația nu rezolvă toate problemele și nu rezolvă problemele fiecărui individ în parte. Democrația nu e un sistem grozav, dar, dintre toate sistemele cunoscute, este cel mai bun.

Citește și:  Klaus Iohannis, avertisment pentru români despre criza economică. „E important să ne pregătim pentru aceste vremuri complicate”

Putem face democrația mai funcțională și să alegem politicieni mai performanți. Omul de rând poate să intervină când sunt alegeri. Contribuția politicianului este mai densă, în timp. Într-o democrație e mult de lucru pentru a o face funcțională și a o face mai bună. Absenteismul de la vot înrăutățește lucrurile și face loc populismului pe care îl vedem pe la toate colțurile. Democrația cere implicare și cere vot. Atunci funcționează!

Nu cred că aceste modificări de opinie în ultimul an au de-a face cu ce face un anumit politician. Insatisfacția pe care o resimțim cu toții vine din criza generată de Covid, criza generată de război și crizele au izvorât de acolo, criza energetică, inflația. Toată lumea, și noi ne simțim mai nesiguri în acest mediu volatil”, a anunțat Klaus Iohannis.

Ce spune Klaus Ioahnnis despre creșterea cazurilor de COVID-19

Întrebat ce părere are despre creșterea cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână, Klaus Ioahnnis a răspuns: „Vorbim de Covid. Este supărător să vedem că iar crește un val de infectări. Se pare că în această etapă, pentru aceste forme de virus vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat și pe care ni l-am dorit.

Citește și: Iohannis, reacție după ce a recunoscut că România a trimis arme Ucrainei, în secret: „Asta e strategia noastră”

Statisticile spun că nu se produc forme mai grave ca până acum. Am vorbit cu ministrul Sănătății care gestionează întreaga paletă de măsuri, domnul ministru nu se gândește la măsuri restrictive, ci la recomandări în perioada următoare. Grija față de propria persoană și de cei apropiați e de bun augur în aceste vremuri”, a mai spus președintele Iohannis.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu vorbește despre ridicarea plafonării poliței RCA
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!