Şase localităţi din România pe care trebuie să le vizitezi neapărat în această vară. Toate participă la competiția „Best Tourism Villages” – GALERIE FOTO

Șase localități din România s-au înscris în competiția „Best Tourism Villages”, o inițiativă a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), dedicată recunoașterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinații turistice rurale, anunță Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.
Alina Costache
08 iul. 2022, 12:01
Şase localităţi din România pe care trebuie să le vizitezi neapărat în această vară. Toate participă la competiția

Localităţile Biertan (județul Sibiu), Ciocănești (județul Suceava), Costești (județul Vâlcea), Eibenthal (judetul Mehedinți), Rășinari (județul Sibiu) și Râu Sadului (județul Sibiu) s-au înscris în competiția „Best Tourism Villages”, o inițiativă a Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

„România se poziționează foarte bine la nivel internațional, din punct de vedere al turismului rural, respectiv al agroturismului! Tradițiile noastre, meșteșugurile populare, precum și diferitele obiceiuri gastronomice și de trai sunt elemente definitorii pentru o experiență de vacanță cu adevărat autentică. Prin urmare, am încredere că localitățile înscrise în cadrul competiției Best Tourism Villages, organizată de către Organiziația Mondială a Turismului, se vor bucura de succes!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, citat de newsbucovina.ro.

Localităţile care vor fi desemnate Best Tourism Villages vor deveni membre ale unei rețele care faciliteaza schimbul de informații, experiențe și de bune practici.

Citeşte şi: Castelul lui Dracula, profit de două milioane de euro în pandemie. Peste 200.000 de turişti au ajuns deja la Bran în 20224

 

Comuna Biertan

Comuna Biertan face parte dintre primele așezări germane de sași din Ardeal. Este așezată la sud de Târnava Mare, de-a lungul unui lanț de dealuri. Prima atestare documentară a Biertan-ului a avut loc în 1283.

Cetatea Bertan a fost construită între anii 1492-1515 în stilul gotic și reprezintă o atracție turistică deosebită în zona transilvaniei.

Citeşte şi: Băile Figa – piscine cu apă dulce şi sărată, aqualand, plajă, terenuri de fotbal şi tenis. Cât costă o zi pe „litoralul bistriţenilor”

 

Comuna Ciocăneşti

Casele frumos pictate asemenea ouălor încondeiate de Paște te vor încânta cu siguranţă dacă ajungi vara aceasta în comuna Cionăneşti, din judeţul Suceava.

 

Comuna Costeşti

Pe teritoriul comunei Costești se află o serie de monumente istorice de o importanță deosebită privind cultura și civilizația românească: Mănăstirea Bistrița izvor de înțelepciune (1494), Mănăstirea Arnota (1634, schitul Păpușa (secolul XVI), biserica din Peșteră (1633), biserica „Sfinții Îngeri” (secolul XVII), biserica Peri (1689), biserica Ciorobești (1750), biserica Grușetu (1801), biserica Grămești (1664), biserica „44 de izvoare” (1701).

De asemenea, te va încânta măestria oamenilor locului, a cioplitorilor în piatră oglindită de Crucea de piatră la mormântul învățătorului Dumitru Tănăsescu (1755) și Podul reginei Maria și cele două cruci săpate în stâncă (1914 – 1920).

 

Comuna Eibenthal

Eibenthal este un sat în comuna Dubova din județul Mehedinți, în extremitatea sudică a județului, în Munții Banatului. Satul a fost înființat în anul 1827, în timpul celui de-al doilea val de colonizări cu cehi, care avea ca scop colonizarea zonei de frontieră a Imperiul Austro-Ungar.

 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'