Dmitro Kuleba acuză Rusia că impune „Jocurile foamei”. Blinken îl somează pe Lavrov: „Grâul Ucrainei nu este grâul vostru”

El a arătat că blocada navală impusă porturilor ucrainene „a întrerupt deja lanțurile de aprovizioanre și are un efect dăunător asupra securității alimentare globale”.
Alina Costache
08 iul. 2022, 14:45
Dmitro Kuleba acuză Rusia că impune

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, acuză Rusia că joacă „Jocurile foamei” (Hunger games) cu lumea, în cadrul unei intervenții video la reuniunea G20 din Bali.

El a arătat că blocada navală impusă porturilor ucrainene „a întrerupt deja lanțurile de aprovizioanre și are un efect dăunător asupra securității alimentare globale”.

„Practic, Rusia joacă Jocurile foamei cu lumea, impunând blocada navală a porturilor ucrainene, pe de o parte, și dând vina pe Ucraina pentru acest lucru, pe de altă parte. Rusia privește dependența altor țări de orice tip de resurse ca pe o slăbiciune și o invitație de a folosi această dependență în folosul Rusiei”, a declarat Dmitro Kuleba într-o intervenție video la reuniunea G20 din Bali.

Grâul furat de ruşi, arestat în Turcia. O navă cargo a Moscovei, cu peste 7.000 de tone de cereale, a fost pusă sub sechestru
El a mai spus că Ucraina are un rol esențial pentru securitatea alimentară globală de mai câteva decenii, dar acum este „atacată, bombardată și jefuită de criminalii ruși”.

Blinken îl somează pe Lavrov: „Ucraina nu este ţara voastră. Grâul ei nu este grâul vostru”

Secretarul de stat american Antony Blinken i s-a adresat vineri ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, cerându-i ca Rusia să permită exportul cerealelor din Ucraina. Șeful diplomației americane spune că Rusia a auzit în timpul reuniunii G20 un „cor de apeluri al lumii întregi” pentru a pune capăt războiului în Ucraina.

„Ceea ce am auzit deja astăzi este un important cor al lumii întregi, nu doar al SUA (…) pentru ca agresiunea (Rusiei în Ucraina) să înceteze”, a declarat Antony Blinken în faţa jurnaliştilor, potrivit AFP.

Secretarul de stat american s-a adresat omologului său rus în timpul discuţiilor în spatele uşilor închise care au avut loc la reuniunea G20 din Bali, cerând ca Moscova să permită livrările de cereale din Ucraina.

„Mă adresez colegilor noştri ruşi: Ucraina nu este ţara voastră. Grâul ei nu este grâul vostru. De ce blocaţi porturile? Trebuie să lăsaţi grâul să iasă” din porturi, i-a spus Blinken lui Serghei Lavrov, cu care a refuzat să aibă o întrevedere separată.

Sorin Ovidiu Vîntu, predicţii despre momentul în care va începe al Treilea Război Mondial: „Ruşii vor trage fără discuţie asupra navelor care escortează vasele ucrainene care transportă cereale”

Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP, şeful diplomaţiei ruse a absentat atunci când omologul său ucrainean s-a adresat online vineri miniştrilor de externe ai ţărilor din G20 reuniţi în Indonezia.

Lavrov a asistat la sesiunile care au avut loc vineri dimineaţa în Bali, însă nu a fost prezent când şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a vorbit în cadrul acestei reuniuni dominate de războiul Rusiei în Ucraina.

De altfel, vineri Lavrov a respins vineri criticile „frenetice” ale Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, mustrând adversarii Rusiei pentru că au pierdut şansa de a aborda în cadrul G20 probleme economice globale.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Rareș Bogdan răspunde acuzațiilor lui Mircea Geoană privind prezența lui Nicolae Ciucă la summitul NATO
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!