Experții în sănătate lansează bomba, mare atenție! Poți lua Covid din nou și după patru săptămâni din cauza noii subvariante a Omicron

Experții în sănătate americani au descoperit că Omicron, varianta de Covid responsabilă pentru cele mai multe infecții din Statele Unite, poate să-i reinfecteze rapid chiar și pe oamenii care sunt vaccinați.
Alina Costache
08 iul. 2022, 21:01
Experții în sănătate lansează bomba, mare atenție! Poți lua Covid din nou și după patru săptămâni din cauza noii subvariante a Omicron

Cei care s-au vaccinat, au primit tratamente pentru anticorpi sau și-au dezvoltat imunitatea în mod natural prin infectare se credea că prezintă un risc mai scăzut de a lua Covid, cel puțin câteva luni de la ultima infectare.

Însă Andrew Robertson, ofițer șef de probleme de sănătate din Australia, a spus că a văzut numeroase persoane care s-au reinfectat cu Covid într-un interval de doar câteva săptămâni.

Ceea ce vedem este o creștere a numărului de persoane care s-au infectat cu virusul și apoi s-au reinfectat după patru săptămâni. Sau poate în șase sau opt săptămâni dezvoltă din nou infecția și e deja un lucr cert.

Omicron este responsabil pentru aproximativ 53% de infecții cu Covid din SUA, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA. BA.4, o altă subvariantă contagioasă a Omicron, e responsabil pentru 16,5% din infecții.

Reinfectările de acum sunt mult mai puțin severe comparativ cu primele cazuri de Covid, a spus Dr. David Dowdy, un epidemiolog de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. Pe măsură ce virusul a evoluat suficient de mult cât să reziste la anticorpi, sistemul imunitar învață să răspundă la el.

La fel ca celelalte subvariante ale Omicron, BA.5 și BA.4 sunt considerate că au mutații care le lasă să se sustragă de la protecția împotriva virusului pe care o dă vaccinul anti-Covid.

În timp ce sistemul imunitar produce anticorpi pentru a neutraliza o infecție, protecția dispare cu timpul. Dacă o persoană este expusă unei subvariante riscante în timp ce protecția lor e în scădere, atunci virusul ar putea găsi o oportunitate să se instaleze.

Valul 6 de COVID-19 în România. Tot mai multe cazuri confirmate

România se pregăteşte de valul 6 COVID-19. În ultimele zile, cazurile COVID-19 s-au înmulţit. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, potrivit estimărilor, am putea avea iar circa 10.000 de cazuri zilnic, dar acest lucru nu ar trebui să creeze probleme sistemului sanitar.

Creşte şi numărul românilor cu COVID-19 care necesită internare. Şase copii cu COVID-19, având vârste între trei luni şi 10 ani, au fost internaţi în ultimele 48 de ore în Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara. De asemenea, 16 pacienţi cu forme uşoare de boală sunt internaţi, având pneumonii ce necesită monitorizare.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică creşterea numărului de paturi alocate infecţiei cu Sars-CoV 2, dar şi redeschiderea unui compartiment de COVID-19 la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu pe fondul creşterii numărului de infectări cu virusul SARS-COV 2.

„Vorbim de un început de val 6. Din fericire, în România, cel puțin deocamdată, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 și BA5, este mult mai redus decât în restul Europei. Cele două subtulpini sunt însă mult mai contagioase, și asta se vede și în rapiditatea cu care se exinde infecția. Sunt țări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi. Deocamdată, nu avem pacienți internați în Terapie Intensivă, dar trebuie sa fim pregătiți pentru ce e mai rău. Cuvântul de ordine ar trebui să fie, în această perioadă, prudența. Asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă, să nu mergem în vacanțe, ci recomandarea noastră este să purtăm, în locurile aglomerate, masca de protecție. În mijloacele de transport, în magazine și, evident, în continuare să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm după ce am intrat în contact cu suprafețe ce pot transmite virusuri. Dacă avem un simptom dintre cele specifice acestei boli, să ne izolăm, să cerem ajutorul medicilor și chiar să mergem la evaluările COVID-19 care se fac in unitățile sanitare”, a transmis prof. dr. Cristian Oancea – managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, pe Facebook.

Citește și Val de infectări cu COVID-19 în România. Octavian Jurma anunţă revenirea pandemiei: „Masca să fie o necesitate”

Citește și Creşte numărul cazurilor COVID-19 în România. Institutul Matei Balş nu mai are locuri, focar la Spitalul din Timişoara, compartiment pentru copiii cu SARS-COV2 redeschis la „Grigore Alexandrescu”
 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Guvernul spaniol ia măsuri împotriva închirierilor pe termen scurt și în scop turistic
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?