Frans Timmermans avertizează: „Nu putem lăsa oamenii în frig. Dacă am spune să nu folosim cărbune, am fi ipocriţi”

Europa este în pericol să aibă un „conflict și dispute foarte, foarte puternice” în această iarnă din cauza prețurilor ridicate la energie și ar trebui să se întoarcă pe termen scurt la combustibilii fosili pentru a evita amenințarea cu tulburările civile, a avertizat a avertizat Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, potrivit The Guardian.
Filip Stan
10 iul. 2022, 18:18
Frans Timmermans avertizează:

Frans Timmermans, al doilea cel mai înalt oficial din UE, a declarat că amenințarea cu tulburări în rândul europenilor în această iarnă, un rezultat deliberat al invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin, trebuie să aibă prioritate în faţa crizei climatice, scrie financialintelligence.ro.

El a spus: „Dacă societatea noastră ajunge la conflicte și lupte foarte, foarte puternice pentru că nu există energie, cu siguranță nu ne vom atinge obiectivele climatice. Cu siguranță nu vom ajunge acolo unde trebuie să ajungem dacă lipsa de energie duce la perturbări puternice în societățile noastre și trebuie să ne asigurăm că oamenii nu sunt în frig în iarna care vine. Trebuie să ne asigurăm că ne menținem industria, pe cât posibil, funcțională, deoarece singurul lucru care l-ar putea ajuta pe Putin sunt diviziunile în societatea noastră”.

Situaţiile în care oamenii suferă de frig în această iarnă pentru că nu își permit încălzirea ar fi, de asemenea, dezastruoase pentru rezolvarea crizei climatice, a argumentat Timmermans într-un interviu pentru The Guardian la Bruxelles.

„Sunt în politică suficient de mult, de peste 30 de ani, pentru a înțelege că oamenii se îngrijorează cel mai mult pentru criza imediată și nu pentru criza pe termen lung. Și dacă nu abordăm criza imediată, cu siguranță vom fi în afara drumului în ceea ce priveşte criza pe termen lung”, a spus el.

Citeşte şi: Declaraţii halucinante ale propagandistului Kremlinului: „Obiectivul Rusiei este să ajungă în Transnistria”

Timmermans a mai menţionat că scopul său este de a asigura publicul UE, până cel târziu la 1 noiembrie, că nu se vor confrunta cu o criză în încălzirea caselor în această iarnă.

„Cred cu sinceritate că, dacă nu putem oferi această garanție, atunci societatea este la limită, așa cum este peste tot din cauza prețurilor ridicate la energie, a inflației, a prețurilor la alimente care cresc rapid – din cauza acestei incertitudini cauzate de război”, a spus el, adăugând: „Putin folosește toate mijloacele pe care le are pentru a crea conflicte în societățile noastre, așa că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă foarte dificilă.”

Ar trebui folosit cărbune, a spus el, precizând: „Dacă am spune că nu mai folosim cărbune acum, nu am fi foarte convingători în unele dintre statele noastre membre și am contribui la creșterea tensiunilor din cadrul societății noastre.”

Prețurile energiei au crescut în întreaga lume ca urmare a pandemiei de Covid și a războiului din Ucraina, dar Europa a fost foarte grav afectată. Înainte ca Vladimir Putin să invadeze Ucraina, Germania – cea mai mare economie a UE – se baza pe Rusia pentru majoritatea gazelor sale. În total, Europa depinde de Rusia pentru aproximativ 40% din gazul său.

Guvernul german a început să crească producția de energie electrică din centralele pe cărbune, cea mai poluantă formă de energie, permițând în același timp ca eliminarea treptată a energiei nucleare să continue, așa cum era planificat.

Citeşte şi: Bloc de locuinţe din Doneţk lovit de rachete ruseşti. Cel puţin 15 persoane au murit şi se caută supravieţuitori sub dărâmături VIDEO

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'