Revoltat de ce a găsit în Mamaia Nord, un turist român a povestit pe un grup de Facebook destinat celor care merg în vacanță în Grecia că a fost nevoit să meargă pe litoralul românesc și acum regretă foarte tare.
Turistul compară litoralul românesc și cel grecesc. În timp ce la noi în țară a plătit 100 de lei pentru două șezlonguri și o umbrelă și nu a primit nimic. În Thassos se plătea doar consumația.
Bărbatul spune că pe litoralul românesc nici nu prea e lume. „S-au prins românii că e țeapă la noi pe litoral”, a scris pe grupul Forum Thassos.
Citește și: Ultima fiţă pe litoral. Şampanie adusă cu excavatorul într-un club din Mamaia – VIDEO
„Forțat de motive independente anul asta sunt cu familia la Mamaia nord. Ăștia cer aici 100lei pentru 2 șezlonguri+umbrelă și nu îți dau nimic 🤣
În Thassos îți condiționau să consumi de la ei, atât. Ce diferența de mentalitate! Dacă românu îți impunea să consumi de 20€ și îți lasă sezlongurile, clar depășeam suma. Dar când vrei să jefuiești…
P.S-deși e plin sezon și weekend aici nu e aglomerat…e și Neversea și tot degeaba! S-au prins românii că e țeapă la noi pe litoral și e foarte bine așa! Poate învață și și noștri de la greci ceva!”, a scris turistul pe un grup de Facebook destinat românilor care merg în Grecia.
Aproximativ 60.000 de turişti sunt pe Litoral în acest weekend, nu câţi şi-ar dori operatorii din HoReCa. Anul acesta, românii sunt dispuși să facă orice pentru a își petrece vacanța peste granițe.
„În jur de 60.000 turişti pe Litoral în acest weekend. Nu este puţin, dar nici nu este cât şi-ar dori operatorii din HoReCa de pe Litoral. Deşi se înregistrează o cerere masivă de vacanţe şi călătorii în agenţiile de turism – în destinaţiile româneşti se resimte „marea evadare din România”, dorinţa extremă a românilor de a trece liber orice graniţe, fără certificat verde, fără vaccin şi test Covid, fără nici un fel de restricţii.
Dacă în cei doi ani de pandemie, românii s-au întors către vacanţe în România, constrânşi de graniţe închise şi restricţii apăsătoare, în acest an, situaţia se răstoarnă şi ne confruntăm cu dorinţa masivă de a „rupe graniţele”, a românilor care vor acum să călătorească liber, în lumea largă, mai ales că sunt în creştere previziunile privind o nouă toamnă şi iarnă cu restricţii”, a precizat Corina Martin într-un comunicat transmis sâmbătă.
În acest context, reprezentanta FPIOR subliniază că nu era momentul ca industria HoReCa să fie sufocată şi să se pună presiune pe operatorii, antreprenorii şi angajaţii acestui sector, care abia îşi revenea. De asemenea, ea solicită măsuri urgente din partea Guvernului şi a autorităţilor locale care să prevadă facilităţi pentru afacerile din domeniu.
„În condiţiile în care România, prin ministerul public şi Guvern şi prin deciziile nechibzuite adoptate de multe administraţii locale „anti-turism” – nu a adoptat nici o măsură de promovare de vacanţă în România, nici către conaţionali, măcar şi, evident, nici către potenţiale comunităţi de turişti străini, Industria Ospitalităţii din România rămâne „săracă faţă bogată”, „Cenuşăreasa” economiei acestei ţări.
Întorcându-ne la Litoral, aşteptăm seriile de Litoral plin, în săptămânile ce urmează, şi acest lucru se va întâmpla, desigur. Dar, din câteva săptămâni de operare într-un sezon de afacere de Litoral – fără nici un fel de promovare, fără evenimente, fără susţinere fiscală, fără nici o formă – firavă, măcar, de strategie şi de campanie de atragere de turişti, ba chiar cu măsuri anti-turism (gen taxa de parcare de 96 Ron/zi în Mamaia), nu vom reuşi să ne păstrăm turiştii şi nici personalul şi nici destinaţia!
Cerem măsuri urgenţe din partea Guvernului, dar şi din partea administraţiilor locale – hotărâri de Guvern şi Hotărâri de Consiliu Local orientate spre facilităţi pentru afacerile din HoReCa şi pentru eliminare de taxe pentru turişti, că să dăm un semnal clar că ne dorim turişti în România”, a arătat Corina Martin.