Un nou val COVID în Europa. Reguli de călătorie în principalele destinaţii alese de români vara aceasta

Un nou val de covid-19 se răspândeşte în Europa în plin sezon estival. Multe ţări au renunţat la certificatul verde şi la mască la începutul verii, iar după înmulţirea cazurilor autorităţile analizează revenirea la restricţii. Deocamdată cei mai mulţi au făcut recomandări pentru populaţie, dar dacă se menţine trendul crescător nu este exclusă reintroducerea de restricţii de circulaţie în Europa.
Filip Stan
11 iul. 2022, 17:40
Un nou val COVID în Europa. Reguli de călătorie în principalele destinaţii alese de români vara aceasta

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-COV2 a crescut considerabil în această perioadă. Explozia cazurilor COVID-19 în Grecia vine la două luni după ce autorităţile elene au ridicat toate restricțiile legate de COVID la intrarea în țară.

Turiștii din Grecia care au COVID nu mai sunt obligați să intre în carantină, dar sunt sfătuiți să se autoizoleze în camerele lor atâta cât timp au rezervare. Nu îi obligă nimeni să o facă, aşa că vor putea călători cu avionul, feribotul sau alte mijloace de transport cu condiția să poarte tot timpul mască de protecție de tip FFP2 sau KN95 (cu protecție ridicată), scrie Digi24.

Citeşte şi: O nouă mutaţie a coronavirusului provoacă îngrijorare în rândul experţilor: se poate răspândi mai rapid şi ocoleşte anticorpii

Prevederile sunt cuprinse într-un nou protocol sanitar emis în această săptămână de ministerele Turismului, Sănătății și Economiei.

Noul protocol prevede că în cazul unui turist depistat pozitiv cu COVID-19 cazat într-un hotel în Grecia, acesta va fi sfătuit să se autoizoleze în camera sa de hotel. Turistului i se va pune la dispoziție o mască și va fi informat medicul intern al unității, ori în cazul hotelurilor care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a face o evaluare a pacientului. De asemenea, va fi informat organismul de sănătate publică despre cazul turismului cu COVID-19.

Citeşte şi: Ce sumă de bani colosală a plătit pentru o ciorbă de pește în Grecia: „Surpriza a fost la final”

În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate.

În schimb, cetățenii greci care au fost testaţi pozitiv pentru Covid trebuie să rămână în autoizolare timp de cinci zile.

Citeşte şi: Mai mulţi turişti daţi dispăruţi în Grecia după ce s-au aventurat să înoate în marea agitată

 

Franța este una dintre ţările grav afectate de noul val de COVID-19. Călătorii care vin în Franţa trebuie să fie complet vaccinați și să prezinte dovada vaccinării, în timp ce călătorii nevaccinați trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, sau un test antigen efectuat în 48 de ore. Copiii cu vârsta de până la 11 ani sunt scutiți de restricțiile de călătorie din Franța.

Franța încă cere pasagerilor să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) UE .

După creşterea numărului de infectări, autorităţile franceze recomandă purtarea mastii de protecţie în transportul public și în locurile aglomerate.

Persoanele depistate cu covid-19 intră în izolare după cum urmează:

Persoanele vaccinate cu schemă completă sau care au trecut prin boală în ultimele patru luni şi pot dovedi se autoizolează timp de șapte zile, începând cu prima zi a simptomelor sau șapte zile de la data rezultatului pozitiv al testului. Dacă obțineți un rezultat negativ al testului PCR sau antigen (supravegheat, nu autoadministrat) în ziua a cincea și nu ați prezentat niciun simptom în ultimele 48 de ore, vă puteți încheia carantina.

Aceste reguli de izolare se aplică și copiilor sub 12 ani, indiferent de statutul lor de vaccinare.

Persoanele nevaccinate sau care nu au schema completa de vaccinare intră în izolare timp de 10 zile. Perioada poate fi redusă la șapte zile, dacă obțineți un rezultat negativ al testului PCR sau antigen, potrivit euronews.ro.

Românii care plănuiesc să meargă în vacanţă în Italia în perioada următoare trebuie să ştie că măștile de protecție FFP2 sunt încă obligatorii în transportul public, cum ar fi avioanele, trenurile și autobuzele.

Persoanele care prezintă simptome de COVID trebuie să se autoizoleze la unitățile de cazare și să contacteze un medic, linia telefonică națională COVID (1500) a Italiei sau o linie de asistență regională.

În cazul în care sunteţi testaţi pozitiv cu SARS-COV 2, intraţi în izolare timp de șapte zile dacă sunteți complet vaccinat sau ați avut COVID în ultimele 120 de zile. Dacă nu, perioada de izolare se prelungește la 10 zile. De asemenea, trebuie să vă testați negativ pentru COVID cu un test molecular (PCR) sau rapid antigen în ultima zi de izolare.

Spania nu mai are restricţii de călătorie pentru turiștii din țările UE. Purtarea măştii nu este obligatorie, iar dacă sunteţi confirmat cu COVID-19 în timp ce vă aflaţi în Spania, nu mai trebuie să vă autoizolaţi dacă sunteti asimptomatici sau aveti simptome usoare. Va trebui doar să purtai masca în spaţiile interioare şi în transportul în comun.

Marea Britanie a eliminat aproape toate restricțiile legate de COVID. Vizitatorii care au simptome sau contractă COVID nu sunt obligați să se autoizoleze.

Nici Germania nu mai are restricţii de circulaţie. Măștile de protecţie FFP2 sunt în prezent obligatorii în transportul public, în spitale și în centrele medicale. Persoanele testate pozitiv cu COVID trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin cinci zile. Pot ieşi din izolare după un test negativ.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță ce se întâmplă cu zodiile pe final de an. Este important să faci asta pentru a avea noroc și bunăstare
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Încoronarea Regelui Charles al III-lea a costat 72 de milioane de lire sterline
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni