„Flacăra democraţiei” aruncată în urmă cu şapte luni în Dunăre, la Orşova, găsită de un membru PDL

"Flacăra democraţiei", simbolul de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu înainte de referendumul din 29 iulie 2012, aruncată în urmă cu şapte luni în Dunăre, la Orşova, a fost găsită de către un membru PDL, după ce apa a scăzut.
Romania TV
15 feb. 2013, 15:06

Iosif Lucheş, membru al Organizaţiei PDL Orşova, a declarat, vineri, că a urmărit canalul în care a fost aruncată „flacăra democraţiei” timp de şapte luni, iar când a observat că apa a scăzut suficient, a intrat şi a găsit-o la câţiva zeci de metri distanţă de locul în care fusese aruncată.

„Am prins-o, am scos-o, am spălat-o, am încercat să o aprind, dar fiind fitilul ud, n-am putut să o aprind. Dar dacă o uscăm poate că o aprindem şi o predăm preşedintelui României la Bucureşti”, a spus Lucheş.

Preşedintele Organizaţiei PDL Orşova, Adrian Cican, a spus că flacăra va fi trimisă la Convenţia Naţională a PDL.

„Îi dăm drumul de la Orşova, să ajungă la Bucureşti şi să apară în 23 martie la Congresul Partidului Democrat Liberal. Să fie un semnal pentru cei care candidează şi fiind o familie, să tragă o concluzie, nu ştiu eu care. Fiind un joc murdar ceea ce s-a întâmplat vara trecută cred că ar trebui să fie trimisă la Bruxelles să le arate celor care ne sprijină celor care ne sprijină în familia europeană că într-adevăr, totuşi există democraţie în România şi la Orşova, de ce nu!”, a spus Cican.

Un alt membru al Organizaţiei PDL Orşova a spus că „flacăra democraţiei” îi dă încredere că partidul se va reforma.

„Ne dă o încredere că se poate şi eu am propus după ce colegul meu a recuperat-o să facem o ceremonie de reaprindere şi să ajungă la Convenţia Naţională la Bucureşti în ziua în care sunt alegerile naţionale. Noi pentru această flacără vom milita şi ne dă încredere că aşa cum a spus cineva, că nu se poate distruge acest partid când vor alţii”, a spus membrul PDL Orşova.

Viceprimarul municipiului Orşova Constantin Negulescu a spus că dacă ar putea, ar arunca din nou în Dunăre „flacăra olimpică”.

„Dacă ar mai veni, o mai aruncăm încă o dată. O arunc eu, viceprimar. Ne pare rău că atunci la referendum voturile oamenilor nu au fost respectate, se menţine în continuare domnul Băsescu, în frunte, la preşedinţie, dar dacă va fi nevoie să se mai facă un referendum, din nou o luăm şi o dăm în Dunăre. Dacă renunţă primarul, că el a aruncat-o, de data asta o iau eu şi o arunc în Dunăre”, a spus Negulescu.

„Falcăra democraţiei” a fost simbolul de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu înainte de referendumul privind demiterea acestuia din 29 iulie 2012, fiind purtată de tinerii democrat-liberali într-un tur al ţării.

Când a ajuns la Orşova, „flacăra democraţiei” a fost aruncată în Dunăre de primarul social-democrat al municipiului, Ion Manea, în urma unei dispute.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
Banii intră direct în conturile românilor. Se dau bonusuri pentru toți cetățenii români
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
DIFERENȚE DE 1.500 de lei la pensie. Harta pensiilor în România
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Nelu Vlad de la Azur, probleme cu banii. Are o pensie de mizerie
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
S-a dat ordin în toată România. Este interzis pentru trei săptămâni: Trebuie să ținem cont
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Falimentul Facultății de Științe Politice din SNSPA: Acuzații de hărțuire sexuală aduse lui Alfred Bulai
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?