Prefectul Capitalei descinde în Parcul Cişmigiu după mai multe sesizări privind stare jalnică în care l-a lăsat Nicuşor Dan

Prefectul Capitalei a mers în control în Parcul Cișmigiu. Potrivit unui anunţ al prefecturii Municipiului Bucureşti, descinderea în Parcul Cişmigiu, aflat în administrarea Primăriei Capitalei conduse de Nicuşor Dan, vine ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetățenilor.
Alina Costache
13 iul. 2022, 12:03
Prefectul Capitalei descinde în Parcul Cişmigiu după mai multe sesizări privind stare jalnică în care l-a lăsat Nicuşor Dan

Bucureștenii se plâng tot mai des de mizeria din parcurile Capitalei. Spațiile verzi și locurile de joacă în care mulți copii își petrec zilele de vacanţă sunt într-o stare deplorabilă. Parcul Cişmigiu nu face excepţie.

Prefectul Capitalei Toni Greblă și o echipă mixtă de control inspectează miercuri Parcul Cișmigiu, a anunţat Prefectura Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: Clipe de groază în Parcul Cişmigiu. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă. „S-ar fi prăbuşit peste copii. Toţi fugeau şi ţipau”

Din echipa care îl însoțește pe Prefectul Capitalei la această acțiune de control fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, ai Agenției pentru Protecția Mediului București, ai Comisariatului Reginal pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Citeşte şi: Cu 87 de zile înainte de Crăciun, Nicuşor Dan e preocupat să planteze flori în Parcul Cişmigiu. Primarul general, ironizat de internauţi: „Abia când plantezi panseluțe în mijlocul unui coteț, te poți numi cu adevărat un politician român”

Controlul în Parcul Cişmigiu vine „ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetățenilor, semnalele apărute în mass-media și apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale”.

Citeşte şi: Parcul Cișmigiu, într-o stare deplorabilă. Mihai Morar: „În cel mai bogat oraș al României suntem plini de sărăcie. N-am văzut niciun oraș la fel de murdar cum e Bucureștiul”

La mijlocul lunii iunie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a verificat lucrările de refacere a 30 de pergole din Parcul Cişmigiu. Lucrarea este realizată de muncitorii ALPAB, iar costurile doar pentru materiale se ridică la 50.000 de lei.

”Am fost în Parcul Cişmigiu pentru a verifica lucrările privind refacerea celor 30 de pergole amplasate pe aleea paralelă cu b-dul Schitu Măgureanu, de la Cetate şi până la Liceul Lazăr”, anunţă, sâmbătă, primarul general Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că toată lucrarea a fost făcută cu angajaţii de la ALPAB.

”Costurile pentru materiale au fost minime, 50.000 de lei pentru toate cele 30 de pergole”, a precizat primarul general.

Acesta a explicat că, în anul 2022, în Parcul Cişmigiu, ALPAB mai are planificate şi alte lucrări precum reparaţia Podului mare, a aleilor, reparaţia cuvei Lacului Mic şi înlocuirea locurilor de joacă.

Nicușor Dan, încântat de cum arată parcurile bucureștene: „Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele”

La începutul lunii iulie, primarul general al Capitalei Nicușor Dan s-a declarat mulțumit de calitatea spațiilor verzi din parcurile bucureștene, adăugând că în acest an putem merge în oricare dintre ele fără probleme.

„În ceea ce privește calitatea spațiilor verzi, a fost un moment în vara anului trecut când a fost o trecere nefericită de la companiile municipale de care vorbeam. Municipalitatea a înființat trei companii și când aceste companii au fost închise, nemaifiind funcționari procedura de achiziție în privat a început de 8-9 luni nu s-a încheiat încă, nu a mai avut cine.

Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele. Problemele Herăstrăului sunt două: calitatea aleilor, pentru care o să intervenim când o să avem bani și o să avem bani anul acesta și faptul că există maluri de lac prăbușite. Pentru asta nu avem bani anul acesta. Sunt prăbușite de ani de zile”, a declarat Nicușor Dan la B1TV.

 

 

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Vietatea care trăiește în adâncul pământului, în beznă totală. Poate supraviețui singură celor mai extreme condiții
Capital.ro
Amendă de 1.650 de lei. Rămâi fără permisul de conducere și fără certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Schimbare fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi afectați
Ego.ro
O BIJUTERIE NEȘTIUTĂ a României. Acest castel ASCUNDE multe legende și povești incredibile!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Armata rusă revendică ocuparea localității Leninskoe în provincia Donețk
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?