UPDATE: Diana Ioana Simionescu a câștigat cea de-a VIII-a ediție a trofeului Argeș Cup Dr. Oetker, după ce a învins-o în finală, cu scorul de 6-3, 6-3, pe câștigătoarea de la Wimbledon U14, Alexia Ioana Tatu, anunţă sportm.ro. „În finală a fost un meci strâns și echilibrat. Am început puțin tensionată, cu emoții, dar pe parcurs m-am echilibrat și mi-am păstrat calmul. Am jucat cu niște adversare destul de dificile, dar am avut o săptămână foarte bună. Sunt foarte fericită. A foastă foarte frumos aici, chiar mi-a plăcut”, a declarat Diana Ioana Simionescu. La băieţi, Gabriel Ghețu a câștigat trofeul după ce l-a învins în finală, cu 6-1, 6-3, pe Cezar Stefan Bentzel. „Finala a fost foarte bună. În primul rând am jucat foarte bine, am avut o atitudine bună. M-am simțit bine pe teren și am reușit să câștig. Organizarea turneului a fost foarte bună. Am fost aici de foarte multe ori și de fiecare dată am fost încântat. Și aș vrea să mai vin aici. În primul meci a fost mai greu, deoarece am avut niște probleme medicale. Dar după, mi-am dat drumul la joc și totul a mers conform planului”, a declarat Gabriel Ghețu.
„A fost o experiență foarte frumoasă pentru mine la Wimbledon. Prima oară când am jucat pe iarbă și am și câștigat. În primul rând, Andreea este una dintre cele mai bune prietene ale mele și partenera mea de dublu. Nu e prima dată când jucăm împreună, numai că acum a fost miza un pic mai mare. Ultimele dăți ea m-a bătut pe mine, dar acum mi-am dorit mai tare să câștig. Am mai venit acum câțiva ani la Tenis Club Curtea de Argeș, înainte de pandemie. Din păcate am pierdut finala de anul acesta de la Dr. Oetker Junior Trophy de la Centrul Național de Tenis. Toată casa e plină de medalii, cupe, dar sper să umplu toți pereții”, a declarat Alexia Ioana Tatu, care a fost urmărită şi de Ion Ţiriac, fostul preşedinte al FR Tenis.
Meciurile de la Argeș Cup Dr. Oetker au fost urmărite şi de Ion Ţiriac. „Da, într-adevăr o performanță să ai două jucătoare din România în finală la Wimbledon, categoria U14. Dar am mai avut noi treburi d-astea, Wimbledon, Roland Garros și peste tot. Așa că să nu ne îmbătăm cu apă rece, că, după, juniorii nu au ajuns unde trebuie. Fetele sunt bune, mai mult decât atâta. Foarte meritoriu pentru clubul care a făcut treaba, felicitări pentru toți. Însă de acum încolo e importanat cine poate să le ia în mână. Sau antrenorii care le-au adus până aici să înțelegă ce înseamnă tenisul în ziua de azi, care nu are absolut nicio legătură cu Țiriac, Năstase sau cu tenisul nici măcar de acum 20 de ani. A devenit un fel de ping pong în care fizicul este primordiar, iar fizicul se face acuma. Dacă nu la 14, 15 ani îți faci fizicul nu-l mai ai niciodată. M-aș bucura tare mult să mai văd încă un Grand Slem la un român sau româncă”, a declarat Ion Țiriac.