De Castelul Corvinilor se leagă o mulţime de legende care îl înscriu pe lista celor mai înfricoşătoare locuri din lume. Despre construcţia în stil gotic din Dealul Sânpetru se spune că ar fi bântuită de sufletele celor care, de-a lungul secolelor, şi-au găsit aici sfârşitul, începând cu sclavii turci care au murit în timp ce ridicau castelul, în secolele XV-XVI, continuând cu răsculaţii din vrema lui Horea, Cloşca şi Crişan şi încheind cu domniţe cochete.
Fostă reşedinţă a lui Iancu de Hunedoara, castelul are o arhitectură gotică şi este prevăzută cu turnuri, bastioane şi un donjon, iar astăzi funcţionează ca muzeu şi este foarte bine conservat, fiind restaurat în repetate rânduri.
Castelul Corvinilor a fost martor peste secole mai multor poveşti care i-au atras renumele de „castelul sufletelor îndurerate” şi de pe urma cărora este cunoscut astăzi de pasionaţii de paranormal.
Domniţa care şi-a pierdut capul din iubire
Una dintre cele mai cunoscute legende pe care le spun zidurile fortăreţei din Hunedoara este cea a domniţei Barbara Bălaşa, decapitată pentru adulter. Povestea spune că frumoasa domniţă rămăsese singură la castel, soţul ei fiind plecat la luptă. În acest timp, femeia s-a îndrăgostit de căpitanul husarilor care păzeau castelul. Gelos, soţul lăsase însă vorbă să fie supravegheată, iar iscoadele acestuia i-au adus la cunoştinţă infidelitatea domniţei, care a fost executată. Bărbatul cu care Barbara îi fusese necredincioasă soţului ei a fost şi el capturat, torturat şi mai apoi ucis de oamenii soţului trădat.
Alte articole din categoria ROMÂNIA MISTICĂ
Descoperă blestemul mireselor moarte
Povestea uriaşilor, între mit popular şi secret de stat
Ielele, făpturi răpitoare sau genii malefice
Povestea doamnei Beatrice
O altă doamnă, Beatrice, soţia lui Ioan Corvin de Hunedoara, şi-a găsit moartea între zidurile acestui castel. După moartea lui Ioan Corvin, Beatrice s-a recăsătorit cu George de Brandenburg, care a risipit averea familiei şi a luat viaţa doamnei şi pe a copiilor ei, Christofor şi Elisabeta, dorind să se asigure că nu mai există urmaşi ai lui Ioan Corvin. Până să fie ucisă, Beatrice a îndurat multe violenţe şi rele tratamente din partea celui de-al doilea soţ al ei, iar legenda spune că tocmai o bătaie i-a adus sfârşitul.
Legenda fântânii blestemate
În curtea castelului există o fântână adâncă de 30 de metri, plătită cu mult sânge şi multă sudoare. Săpat de trei turci luaţi prizonieri, puţul poartă o inscripţie a cărei traducere este „Apă ai, dar suflet n-ai”. Inscripţia se vrea a fi un blestem al unuia dintre prizonierii cărora Ioan Corvin le promisese că vor fi eliberaţi după ce vor săpa fântâna. Lucrarea a durat însă 15 ani, iar între timp Ioan de Hunedoara a murit şi promisiunea pe care o făcuse nu a mai fost respectată de urmaşii săi.
Alte articole din categoria ROMÂNIA MISTICĂ
Pădurea Baciu, Triunghiul Bermudelor din România FOTO&VIDEO
Enigmele Bucegilor: de la „Gura de Rai”, la tunelurile secrete
Tainele Bărăganului: blestemul comorilor şi pădurea Călugăreasca FOTO
Măcelul mercenarilor
În 1600, când Mihai Viteazul a cucerit Ardealul, Târgul Hunedoarei era supravegheat de mercenarii domnitorului, care au comis însă mai multe acte de vandalism, stârnind mânia localnicilor. Aceştia din urmă au pus la cale un plan şi s-au răzbunat într-o zi de duminică, pe unii omorându-i, iar pe alţii îngropându-i de vii. Gestul oamenilor a atras şi reacţia lui Mihai Viteazul, care a incendiat castelul, mulţi oameni găsindu-şi sfârşitul în flăcări.
Vânătorii de fantome
Nu doar turişti pasionaţi de poveşti cu fantome şi strigoi au venit să viziteze Castelul Corvinilor, ci şi echipele de filmare ale unor cerii privind cele mai bântuite locuri din lume.
Aici s-au realizat filmări pentru „The most haunted„, o serie de documentare despre cele mai bântuite locuri din lume, difuzată în Marea Britanie, dar şi pentru show-ul american „The Scariest Places on Earth„. Americanii au venit la Hunedoara pe urmele lui Dracula, pornind de la ideea că Vlad Ţepeş a avut, timp de câteva luni, domiciliul forţat la Castelul Corvinilor, timp în care i-a uimit pe toţi cu setea sa de sânge.
Alte articole din categoria ROMÂNIA MISTICĂ
Mănăstirea Chiajna, străjerul bizar al Bucureştiului GALERIE FOTO