VOUCHERE 2022. Se dau 1.000 de lei de la stat pentru românii cu venituri mici, bani pe card pentru 2,5 milioane de români

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare.
Filip Stan
14 iul. 2022, 17:01
VOUCHERE 2022. Se dau 1.000 de lei de la stat pentru românii cu venituri mici, bani pe card pentru 2,5 milioane de români

VOUCHERE 2022. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că, până miercuri, au fost emise peste 1,6 milioane de carduri sociale cu ajutorul cărora 2,5 milioane de români vor putea cumpăra alimente sau mese calde.

”Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate. Când scopul este să sprijini peste 2,5 milioane de oameni care au nevoie de ajutor, și au nevoie acum, motivația devine ceva firesc. Am reușit să emitem deja peste 1,5 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul Sprijin pentru România. Iar pentru săptămâna viitoare ținta este să depășim pragul de 2 milioane de carduri.

Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Naţională Poşta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile. În final, cei 1.000 de lei pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde.

Vouchere sociale 2022. Lista completă a magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente
Și pentru că sunt printre dumneavoastră persoane care mi-au scris pentru a mă întreba despre situația cardului, vreau să fac următoarea precizare: Alături de MMSS, ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Deci dacă nu ați primit cardul încă, nu vă îngrijorați, toți cei implicați sunt mobilizați exemplar pentru a urgenta distribuirea”, scrie Marcel Boloș pe o rețea socială.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

VOUCHERE 2022. Cum sunt împărțite voucherele sociale pe județe

  • Zona Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, însumează un total de 327.855 de beneficiari.
    Zona Centru, care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, însumează un total de 267.845 de beneficiari.
    Zona Sud-Est, care cuprinde județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, însumează un total de 352.527 de beneficiari.
    Zona Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, însumează un total de 486.321 de beneficiari.
    Zona Sud, care cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, însumează un total de 412.891 de beneficiari.
    Zona București, care cuprinde București și Ilfov, însumează un total de 180.564 de beneficiari.
    Zona Sud-Vest, care cuprinde județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, însumează un total de 306.924 de beneficiari.
    Zona Vest, care cuprinde județele Arad, Călărași, Hunedoara și Timiș, însumează un total de 204.791 de beneficiari.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.
Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card și pentru alte informații beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

Edenred: 021 301 33 03
Sodexo: 021 204 46 64
UP România: 0374 66 22 73

Vouchere sociale 2022. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început luni alimentarea cu prima tranșă în valoare de 250 de lei a tichetelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” cu care se pot achiziționa produse alimentare și mese calde.

Vouchere sociale, amenzi colosale pentru cei care le utilizează necorespunzător: primeşti 250, plăteşti amendă de 10.000 de lei!
Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv).

Până la sfârșitul acestei săptămâni, aproximativ 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite.

Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziționarea alimentelor necesare.

„Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari.

Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Potrivit procedurii, listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie ca beneficiarii să depună vreo cerere în acest sens.

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

Vouchere sociale 2022: SODEXO

1013-sodexo_58610500

Vouchere sociale 2022: UP ROMANIA

1014-up-romania_20995400

Vouchere sociale 2022: EDENRED

1015-edenred_83669900

Vouchere sociale 2022 se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului  

Ministerul Investiţilor şi Proiectelor Europene mai anunţă că beneficiarii nu trebuie să depună vreo cerere pentru a primi cardul. „Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

Vouchere de vacanţă şi bonuri de masă 2022. Bani mai mulţi pe card, schimbare uriaşă în Codul Fiscal

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, transmit reprezentanţii MIPE.

Cardurile vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre  operatorii economici parteneri şi un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme. C

Cardul permite plăţi contactless, încă de la prima tranzacţie
Ministerul mai anunţă că nu se va putea retrage numerar de pe carduri, ele putând fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

De asemenea, sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Vouchere 2022. Cine sunt cei peste 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
O ciocolată l-a lăsat fără permis. E incredibil ce a pățit un șofer
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Prim-ministrul ceh critică dur „misiunea de pace” a lui Viktor Orban la Moscova și Beijing
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'