Credite garantate de stat pentru fermieri. Petre Daea lansează programul „De trei ori subvenţia”

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii, lansează programul intitulat "De trei ori subvenţia". Fermierii vor putea lua credite de la CEC, cu garanţie de 80% din partea statului.
Filip Stan
14 iul. 2022, 19:24
Credite garantate de stat pentru fermieri. Petre Daea lansează programul

Credite garantate de stat pentru fermieri. Valorea acestora va fi de trei ori mai mare decât subvenţia anuală primită de la Uniunea Europeană.

Credite garantate de stat pentru fermieri. Veşti bune de la ministrul Africulturii

Citeşte şi Subvenţii fermieri 2022. Europarlamentar: „Fără aceste subvenţii, un kilogram de carne ar costa 60 de euro şi un litru de lapte 20 de euro”

Noul ministru al Agriculturii a anunţat că începând cu data de 20 iullie, fermierii vor putea lua credite de la CEC, cu garanţie de 80% din partea statului. Noul program care îi va ajuta pe fermieri să obţină credite mai uşor se numeşte ”De trei ori subvenţie”.

„Am luat legătura cu specialiştii din minister, ne-am aşezat la masa de lucru (..) să elaborăm un produs care va fi operaţional săptămâna viitoare. Practic, pe data de 20 se pot duce fermierii la CEC şi la Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Ce înseamnă acest lucru, ştim cu toţii că primim de la Comisia Europeană subvenţia pe unitatea de suprafaţă. Această subvenţie este sigură, se distribuie la timp, ajunge la fermier la timp, este folosită de fermieri, într-un cuvânt este un sprijin garantat uniform”, a spus ministru într-o conferinţă de presă.

Petre Daea a explicat că acest ajutor care vine în fiecare an le-a dat posibilitatea să aibă garanţia că acest program are şansă şi este o ancoră de sprijin pentru fermieri.

Programul constă în faptul că fermierul primeşte de la APIA adeverinţă prin care în sistem se poate vedea ce sumă are, ce drepturi au pentru suprafeţele pe care le cultivă. Cu această adeverinţă, care înseamnă valoarea atribuită într-un an prin subvenţii de la Uniunea Europeană, va fi proba şi primul act ce va determina angajarea unui credit de trei ori mai mare decât suma respectivă.

Potrivit ministrului, 80% din valoarea creditului va fi garantată de stat, iar 20% sunt actele pe care le fac cu băncile. Petre Daea dă asigurări că nu există niciun risc, nici pentru fermier şi nici pentru bancă.

Citeşte şi Subvenţii 2022. Veşti bune pentru fermierii români: urmează să le intre banii în conturi

Secetă în România. Petre Daea anunţă cele mai afectate judeţe din ţară

Potrivit ministrului Agriculturii, cele mai afectate de secetă sunt următoarele judeţe: Vrancea, Galaţi şi Buzău. Petre Daea nu a precizat suprafaţa afectată, spunând că aceasta va creşte, în lipsa ploilor.

Pe de altă parte, noul ministru a declarat că s-a reuşit recoltarea aproape în totalitate a orzului, iar grâul este strâns în proporţie de peste 60%.

„Ce avem până acum ne arată că vom avea cantitatea de grâu necesară consumului intern”, a precizat ministrul într-o conferinţă de presă.

Daea a spus că nu va anunţa nivelul producţiilor, „pentru a nu influenţa piaţa”, dar a estimat că nivelul producţiei este cu 20% mai mic decât anul trecut.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!