Cum te poate ajuta un anticariat să obții venituri suplimentare

Situațiile dificile pot apărea oricând pe parcursul vieții, iar pentru a le depăși ai nevoie de soluții inovatoare, mai ales dacă problema cu care te confrunți este de natură financiară. Dacă ești o persoană căreia îi place să citească înseamnă că deții un număr impresionant de cărți pe care le-ai citit ori pe care le-ai adăugat pe lista de lectură pentru viitorul apropiat.
Alina Costache
18 iul. 2022, 08:07
Cum te poate ajuta un anticariat să obții venituri suplimentare

Majoritatea cititorilor nu revin asupra cărților pe care le-au citit, drept urmare cele mai multe dintre acestea nu-și mai pot îndeplini menirea, și anume aceea de a oferi acces la informațiile din interiorul acestora. Dacă îți dorești să redai o nouă viață cărților din bibliotecă, însă te întrebi cine cumpără cărți, răspunsul este foarte simplu: anticariatele. Acestea se ocupă cu achiziția de cărți vechi, iar mai jos ți-am pregătit o listă cu cele mai importante beneficii pe care le ai atunci când alegi să vinzi cărțile vechi unui anticariat:

  1. Primești banii în numerar, pe loc

Ai o listă lungă cu cărți pe care îți dorești să le citești, însă bugetul nu îți permite să ți le cumperi? Prin vânzarea cărților vechi la un anticariat vei primi o sumă de bani care să te ajute pentru orice nevoie ai avea. Fie că ai o problemă financiară presantă, îți dorești cărți noi, ai nevoie să plătești cursurile copilului, vânzarea cărților din bibliotecă este soluția ideală. Acum că ai aflat ce poți face cu cărțile vechi din biblioteca ta sau a părinților, îți prezentăm în continuare alte beneficii pe care le poți obține când alegi să colaborezi cu un anticariat.

 

2. Îți vei elibera spațiul rapid

Mutarea sau renovarea sunt procese care implică niște costuri ridicate dar și un efort fizic intens. Cărțile, ambalate pentru transport, în cutii sau plase mari, sunt printre cele mai grele produse pe care să le muți, excepție făcând mobila, care este mai voluminoasă. Când alegi anticariatul pentru a-ți vinde cărțile care nu îți mai sunt utile, pe lângă faptul că vei primi o sumă de bani pe care o poți folosi pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului tău, vei scăpa de efortul pe care îl presupune transportul cărților respective. Anticarii dispun de resursele necesare pentru a achiziționa chiar și un număr mare de cărți, în cazul în care dorești să îți eliberezi biblioteca.

 

3. Faci loc în bibliotecă pentru titluri noi

Cu banii pe care îi obții din vânzarea cărților vechi, îți poți cumpăra cărțile de pe lista ta de dorințe. Lectura este una dintre cele mai relaxante activități și cu ajutorul acesteia te dezvolți intelectual, obții informații prețioase pentru dezvoltarea personală și acumulezi vaste cunoștințe în domeniile care te pasionează. Așadar, după ce o carte și-a îndeplinit scopul, redă-i șansa de a bucura și alți cititori pasionați ca tine.

 

4. Deplasarea la domiciliul tău este gratuită

Dacă ai un număr mai mare de 50 de cărți pe care dorești să le vinzi, contactează anticariatul Târgul Cărții, fie telefonic, fie prin intermediul adresei de e-mail și fă-ți o programare pentru ca anticarii să se deplaseze direct la tine acasă și să îți cumpere cărțile. Deplasarea și ridicarea cărților de la domiciliul tău sunt gratuite.

 

5. Cărțile îți sunt evaluate corect

Experiența anticarilor în achiziția de cărți îi recomandă pe aceștia să îți evalueze cărțile pe care dorești să le vinzi. Evaluarea se face ținând cont de mai multe criterii, precum: starea cărților, autorul, titlul, editura etc, cererea și oferta existentă pentru domeniul din care fac parte cărțile tale.

Să-ți vinzi la un anticariat cărțile pe care le-ai citit, ori care nu mai prezintă interes pentru tine, poate fi de un real ajutor mai ales în momentele în care poți întâmpina anumite dificultăți financiare. După ce ai citit o carte, aceasta va aduna praf pe rafturile bibliotecii, astfel că nu îți va mai aduce niciun beneficiu. În schimb, atunci când alegi să faci posibilă revenirea pe piață a cărților care pe tine te-au ajutat, contribui la îndeplinirea scopului pentru care au fost scrise: transmiterea informației către cât mai multe persoane.

DailyBusiness
Incredibil! Cât a ajuns să coste ziua de muncă în această toamnă
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Cu ce să speli geamul de la cuptor ca să fie curat lună, fără să-l zgârii. E mai simplu decât credeai
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E oficial. Trebuie plătit de luni, 7 octombrie
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC! Românii au înlemnit când au văzut-o în fustă mult prea SCURTĂ și…
DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru românii care au rate la bancă! Anunțul BNR
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
O furtună solară pune în pericol Pământul. Efecte dramatice sunt așteptate
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Câți bani primește cel mai bine plătit pensionar din România, după recalculare. Clasamentul celor mai mici pensii din sistemul public, pe regiuni
Cancan.ro
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunțul Rusiei a înfricoșat toată planeta. Ar putea începe războiul fără precedent în istoria omenirii
StirileBZI
Se scumpesc marea majoritate a alimentelor! Cât va costa 1 kg de carne de porc
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor
substantial.ro
Ucraina și Rusia continuă atacurile cu drone asupra infrastructurii critice
MediaFlux
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Lovitură grea pentru români. Alimentul fără de care nu pot trăi se scumpește semnficativ