Bolile care apar după 40 de ani. Riscurile la care eşti expus după această vârstă

Odată cu înaintarea în vârstă, creşte şi riscul pentru anumite afecţiuni. Vă prezentăm cele mai frecvente boli care apar după vârsta de 40 de ani.
Alina Costache
18 iul. 2022, 14:24
Bolile care apar după 40 de ani. Riscurile la care eşti expus după această vârstă

Bolile care apar după 40 de ani. Există o serie de probleme de sănătate care apar în general după vârsta de 40 de ani.

Bolile care apar după 40 de ani. Mergi urgent la medic dacă te confrunţi cu aşa ceva

Citeşte şi Ce înseamnă liniile negre sau maro pe unghii. Cine le are ar trebui să meargă imediat la medic

După pragul de 40 de ani, organismul nostru începe să obosească şi suntem mai expuşi la o serie de probleme de sănătate. În rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva dintre ele:

Declinul celular. Acesta începe la 40 de ani și se accelerează pe măsură ce îmbătrânești. Se întâmplă deoarece mitocondriile – centrul de putere al celulei – începe să scadă. Ca rezultat, afectează capacitatea celulelor de a funcționa la niveluri optime. Dacă sunteți obosit în mod constant sau aveți un sistem imunitar mai slab, acesta ar putea fi motivul, deoarece afectează funcția țesuturilor și organelor, potrivit medicalnews.org. 

Te îmbolnăveşti mai des. Cu cât înainintezi în vârstă, cu atât sistemul imunitar va face mai greu faţă germenilor. Astfel că, dacă suferi deja cu o boală cronică, respectă sfaturile medicului pentru a o ține sub control înainte de a împlini patruzeci de ani.

Perimenopauza poate începe în cazul femeilor. Menopauza începe de obicei la cincizeci de ani, dar perimenopauza poate începe de la patruzeci. Este posibil să începeți să experimentați unele dintre simptomele asociate menopauzei, cum ar fi transpirații nocturne și bufeuri; aceste simptome apar deoarece corpul dumneavoastră produce mai puțin estrogen.

Apnee în somn. Apare atunci când încetați să respirați, iar corpul se trezește pentru a reporni respirația. Este posibil să nu fi conștient că te trezești în mod constant, dar s-ar putea să te simți din ce în ce mai obosit, în ciuda faptului că orele de somn au fost suficiente. Dacă vă confruntați cu oboseală cronică în ciuda faptului că dormiți suficient, consultați-vă medicul.

Risc mai mare de diabet. Odată ce împliniți 40 de ani, aveți un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2, care este asociat cu o dietă nepotrivită și un stil de viață nesănătos. Consumul excesiv de zahăr pe o perioadă lungă de timp provoacă rezistență la insulină, care se poate transforma în cele din urmă în diabet de tip 2.

Modificarea corzilor vocale. Motivul este că, după patruzeci de ani, corzile tale vocale vor începe să se schimbe. Ele pot deveni mai puțin flexibile, pot începe să se atrofieze și chiar să se usuce. Rezultatul îți schimbă tonul vocii.

Apariția petelor maronii. Petele solare, numite și pete hepatice, reprezintă decolorarea pielii și apar mai ales după vârsta de 40 de ani. Motivul este pur și simplu o viață întreagă de expunere la soare, la care se adaugă faptul că pielea produce mai puțină melanină. Petele solare neregulate sunt un motiv de îngrijorare deoarece ar putea indica cancer de piele.

Scade sensibilitatea dinților. Nervii dinților pot începe să se micșoreze, astfel că vei fi mai puțin sensibil la lucrurile care ți-au creat probleme în trecut, ca de exemplu a mușca dintr-o înghețată. Cu toate acestea, rețineți că scăderea sensibilității dentare are un cost. Nu veți mai sesiza în aceeași măsură eventualele dureri care ar putea fi asociate cu carii și alte probleme dentare.

Pietre la rinichi. Vestea proastă este că, după 40 de ani, aveți un risc crescut de a dezvolta pietre la rinichi. Ele pot avea un centimetru sau mai mult și cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai dureroase. Cel mai mare factor de risc pentru dezvoltarea pietrelor la rinichi este deshidratarea, așa că asigurați-vă că beți multă apă.

Infertilitate. Când femeile ajung la perimenopauză, numărul de ovule pe care le produc scade dramatic. Dacă ai peste 40 de ani și încerci să faci un copil, șansele sunt aproape nule. Infertilitatea se instalează cu 5-10 ani înainte de menopauză. Pe de altă parte, bărbații pot continua să aibă copii aproape tot restul vieții.

Probleme cu spatele. Persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani au cel mai mare risc de a dezvolta o hernie de disc la nivelul coloanei vertebrale. Rezultatul este durerea radiantă la spate, fese și coapse. Durerea de spate devine deosebit de frecventă după 40 de ani.

Citeşte şi Octavian Jurma, avertisment terifiant despre infectările COVID-19. „Pragul de 10.000 de cazuri pe zi va fi depășit marți, 26 iulie 2022”

 

DailyBusiness
Incredibil! Cât a ajuns să coste ziua de muncă în această toamnă
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Cu ce să speli geamul de la cuptor ca să fie curat lună, fără să-l zgârii. E mai simplu decât credeai
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E oficial. Trebuie plătit de luni, 7 octombrie
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC! Românii au înlemnit când au văzut-o în fustă mult prea SCURTĂ și…
DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru românii care au rate la bancă! Anunțul BNR
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
O furtună solară pune în pericol Pământul. Efecte dramatice sunt așteptate
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Câți bani primește cel mai bine plătit pensionar din România, după recalculare. Clasamentul celor mai mici pensii din sistemul public, pe regiuni
Cancan.ro
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunțul Rusiei a înfricoșat toată planeta. Ar putea începe războiul fără precedent în istoria omenirii
StirileBZI
Se scumpesc marea majoritate a alimentelor! Cât va costa 1 kg de carne de porc
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor
substantial.ro
Ucraina și Rusia continuă atacurile cu drone asupra infrastructurii critice
MediaFlux
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Lovitură grea pentru români. Alimentul fără de care nu pot trăi se scumpește semnficativ