Bilanţ coronavirus 20 iulie 2022. Aproape 6.800 de noi infectări şi 12 decese în 24 de ore în România

Se înmulţesc cazurile de COVID-19 în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat aproape 6.800 de noi îmbolnăviri cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în ţara noastră.
Alina Andrei
20 iul. 2022, 13:00
Bilanţ coronavirus 20 iulie 2022. Aproape 6.800 de noi infectări şi 12 decese în 24 de ore în România
OMS avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în vara asta

Bilanţ coronavirus 20 iulie 2022. Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut de trei ori în Europa în ultimele şase săptămâni, iar România nu face excepţie. Specialiştii OMS au cerut deja guvernelor europene să ia măsuri urgente pentru a intensifica monitorizarea virusului deoarece este posibil să ne confruntăm cu o iarnă dificilă.

Autorităţile sunt în alertă şi la Bucureşti, mai ales că se constată o creştere alarmantă a infectărilor cu virusul care provoacă COVID-19, conform rapoartelor Ministerului Sănătăţii. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.779 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 879 mai puține față de ziua anterioară. 1.345 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați
pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 190 persoane au fost
reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.301 cu 97 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 144 persoane, cu 8 mai multe față de ziua anterioară. Din
cei 144 pacienți internați la ATI, 122 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 379 sunt minori, 376 fiind internați în secții, cu 2 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 2 mai mulți față de ziua anterioară.

Citeşte şi: S-au modificat simptomele COVID. Cel mai comun semn de boală nu mai este febra

Până astăzi, 65.836 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 19.07.2022 (10:00) – 20.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 12 decese ( 8 barbați și 4 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Din cele 12 decese: 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 5 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Din totalul de 12 pacienți decedați, 7 au fost nevaccinați și 5 vaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.150 teste RT-PCR ( 2.796 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.354 la cerere) și 19.248 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.263.779 teste RT-PCR și 10.538.233 teste rapide antigenice.

Citeşte şi: Alexandru Rafila aruncă bomba: Trendul ascendent al infectărilor continuă. Pregătim sistemul de sănătate, mai ales pe partea de ambulatoriu

 

Bilanţ coronavirus 20 iulie 2022. Creşte numărul copiilor infectaţi cu COVID-19 care au nevoie de internare. Doi sugari sunt la ATI

Doisprezece minori confirmaţi cu COVID-19 sunt internaţi în prezent în Spitalul pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, doi dintre aceştia, sugari, aflându-se la Terapie Intensivă, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Solange Tamara Roşu.

Potrivit acesteia, alături de ei este internat un al treisprezecelea copil, o fetiţă de o lună şi 17 zile, care este contact direct cu sora sa geamănă.

Cele două fetiţe au fost aduse de la Fălticeni la spitalul ieşean în cursul zilei de marţi.

„Pe ATI este internat şi fratele geamăn al copilului care este contact. Acesta din urmă este negativ la testul PCR, însă fiind contact direct a intrat şi el în secţia ATI. Sugarul care este pozitiv are disfuncţie respiratorie acută şi este dependent de oxigen. În acest moment nu necesită protezare respiratorie şi ventilaţie mecanică. Este stabil hemodinamic, se alimentează. În continuare este în stare critică, cu o evoluţie imprevizibilă datorită vârstei”, a declarat Solange Tamara Roşu, pentru Agerpres.

Aceasta a precizat că, alături de surorile gemene, în secţia ATI COVID-19 a spitalului este internată şi mama fetelor, care în urma testării s-a constatat că este negativă.

Ea a adăugat că jumătate din pacienţii pozitivi sunt copii sub un an.

„Nu pun probleme deosebite, însă din cauza vârstei au nevoie de supraveghere clinică şi paraclinică”, a mai declarat dr. Roşu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!