Caniculă în România. Nicolae Ciucă anunţă înfiinţarea unei celule de criză: „Am discutat cu şeful DSU, toate măsurile sunt în pregătire”

După ce meteorologii au anunţat că România va fi lovită de un val de caniculă în următoarele zile, premierul Nicolae Ciucă a cerut înfiinţarea unei celule de criză la DSU. Aceasta are rolul de a monitoriza efectele temperaturilor ridicate.
Filip Stan
20 iul. 2022, 13:59
Caniculă în România. Nicolae Ciucă anunţă înfiinţarea unei celule de criză:
Nicolae Ciucă anunţă înfiinţarea unei celule de criză, după avertizarea de caniculă

Caniculă în România. Premierul Nicolae Ciucă anunţă primele măsuri după ce meteorologii au emis avertizare de caniculă în următoarea perioadă.

Caniculă în România. Nicolae Ciucă cere celulă de criză la DSU

Citeşte şi Nicolae Ciucă, măsuri urgente pentru a combate seceta: Este necesar să intervenim rapid, cu toate resursele naţionale şi europene, pentru a proteja agricultura noastră şi fermierii români

Nicolae Ciucă a cerut celor de la DSU ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, începând de joi, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate.

Premierul a mai spus că restul ministerelor de linie vor lua măsuri de informare a populaţiei, de coordonare cu ONG-urile şi cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile.

”Am desfăşurat prima reuniune a Comitetului interministerial dedicat analizării şi monitorizării efectelor pe care le produce seceta şi am stabilit ca la nivelul Guvernului să continuăm să avem o monitorizare continuă şi o informare continuă, activitate care se va derula prin întâlniri săptămânale şi raportări săptămânale.

Vom avea o informare la nivelul Ministerului Agriculturii, coordonator al acestui comitet, cu tot ceea ce înseamnă informaţii privind suprafeţele afectate, regiunile afectate, culturile, estimările şi măsurile luate la nivelul Guvernului.

Am să dau sarcină DSU ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, de mâine, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate.

În acest sens, astăzi vom avea o întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi instituţii un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea cât şi prevenirea efectelr produse de temeraturile ridicate”, a declarat premierul la începutul şedinţei de Guvern, potrivit News.ro. 

Ciucă a cerut Ministerului Sănătăţii un pachet de informaţii pentru ca cetăţenii să ştie despre efecte şi punctele de ajutor instalate.

Premierul a mai declarat că la nivelul Guvernului va exista o platformă de informare cu aceste date şi informaţii şi elementele de prognoză, pentru a avea toate măsurile de prevenire luate şi echipamentele operative pentru a putea interveni.

”Am discutat cu şeful DSU în această dimineaţă, sunt toate măsurile în pregătire, de asemenea am discutat ca în situaţii în care se va impune, miinsterele de linie, inclusiv MApN să vină cu sprijin iar celula de monitorizare şi decizie va funcţiona permanent atât timp cât se va impune”, a mai declarat premierul Ciucă.

Meteorologii au emis, miercuri, o nouă avertizare de caniculă. Vor fi temperaturi de 40 de grade la umbră, iar cele resimțite vor trece de 50 de grade.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO de CANICULĂ. Se anunţă temperaturi de peste 40 de grade la umbră

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'