George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA. Ce pedeapsă riscă fostul jurnalist

George Buhnici este primul vlogger vizat de CNA. Declaraţiile dure la adresa femeilor cu celulită şi vergeturi l-au adus în mijlocul unui scandal monstru. După ce o ţară întreagă l-a pus la zid, a intrat şi în vizorul Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Alina Costache
22 iul. 2022, 13:46
George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA. Ce pedeapsă riscă fostul jurnalist
George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA

George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA. Monica Gubernat a informat în cadrul şedinţei CNA organizată, joi, că se va autosesiza în cazul scandalului produs de fostul jurnalist. Membra CNA nu a putut oferi o dată exactă, când se va „judeca”, însă de îndată ce raportul de monitorizare va fi gata, va intra pe ordinea de zi.

George Buhnici, primul vlogger vizat de CNA

Conform unei noi legi, CNA poate sancţiona şi vloggeri. Momentan, sunt necesare unele proceduri juridice. După ce este republicată în Monitorul Oficial, CNA va putea aplica sancţiuni. Termenul legal pentru republicarea legii în Monitorul Oficial este de 45 de zile de la publicarea iniţială, care s-a petrecut pe 30 iunie 2022.

CNA va putea să amendeze şi să solicite platformelor să suspende un cont sau chiar să-l şteargă. Amenzile variază între 2.000 şi 30.000 de lei.

Citeşte şi: Monica Tatoiu suspectează că George Buhnici traversează criza bărbatului de 40 de ani: „Panica bărbatului trecut de această vârstă se externalizează. De insuccesul lui îi face vinovaţi pe alţii și atunci apare acest tip de mesaj”

Vom verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger. Însă plecăm de la premisa de nevinovăţie.

 Şi pentru noi va fi o noutate. Indiferent dacă sunt găsite încălcări sau nu, raportul de monitorizare va fi pe ordinea de zi. În mod sigur nu săptămâna viitoare, însă există o probabilitate pentru următoarea, de la 1 august.

Contul lui de vlogger va fi analizat la pachet cu interviul acordat pentru Antena Stars, pentru care s-a autosesizat colega mea Dorina Rusu.

Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare, în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat.

Sunt însă mai multe proceduri juridice pe care nu vreau să le încalcăm pentru că trebuie respectate. Acum lucrăm la legislaţia secundară şi trebuie să aşteptăm renumerotarea legii astfel încât dacă va fi cazul să aplicăm sacţiuni, să precizăm exact ce articol de lege a fost încălcat.

Mai întâi trebuie să văd declaraţiile integrale şi apoi vom analiza situaţia în şedinţa CNA. Termenul legal pentru republicarea în Monitorul Oficial este de 45 de zile de la publicarea iniţială. Iar aceasta a avut loc pe 30 iunie 2022. Deci, cel mai târziu, la 15 august 2022 ar trebui să avem noua lege renumerotată cu toate modificările.

Probabil va dura puţin până când va fi discutat cazul Buhnici, cert e că jurnalistul ex Pro TV, care a devenit vlooger şi influencer, a fost luat în vizor de CNA„, a declarat Monica Gubernat, pentru Paginademedia.ro.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'