Vârsta la care oamenii sunt cu adevărat fericiţi a constituit subiect de cercetare pentru oamenii de ştiinţă de la National Geographic. Aceştia au ales un grup format din 2.500 de americani cărora le-au cerut să se împartă în două categorii: cei care se consideră a fi foarte fericiți și cei care nu sunt prea fericiți.
Ulterior, cercetătorii au împărțit subiecţii pe categorii de vârstă, pentru a putea afla perioada de viață în care aceștia au fost mai fericiți. În urma analizării rezultatelor, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care aveau vârste cuprinse între 40 și 49 de ani se simţeau cel mai puțin fericite, aceasta fiind perioada de vârstă cea mai nefavorabilă.
Principalele provocări pe care le au persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani au legătură cu profesia şi sănătatea.
Doar 20% dintre persoanele care nu au atins încă vârsta de 40 de ani au răspuns că se simt foarte fericite. Cel mai jos nivel al fericirii ar fi atins spre jumătatea anilor 50. Dar apoi curba începe să urce constant până la un vârf care s-ar atinge în jurul vârstei de 80 de ani.
Potrivit studiului, lucrurile par să se îmbunătăţească în vieţile oamenilor odată cu trecerea anilor. Cei mai fericiți participanţi la studiu aveau deja vârsta de 80 de ani sau mai mult de atât.
La această întrebare nu existî răspunsuri universal valabile, dar sectoarele de viaţă în care fiecare dintre noi îşi stabileşte nişte ţinte de atins sunt cam aceleaşi.
Fundația Resolution, un grup britanic de reflecție, a ajuns la următoarele concluzii: