Bilanţ coronavirus 26 iulie 2022. RECORD în valul 6. Peste 12.000 de cazuri COVID-19 şi 32 de decese în 24 de ore în România

Creşte numărul infectărilor COVID-19 în România. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record al valului 6 COVID-19: peste 12.000 de cazuri şi 32 de decese. Deocamdată autorităţile nu au instituit restricţii, ci doar recomandă românilor să poarte mască în locurile aglomerate şi în spitale.
Alina Andrei
26 iul. 2022, 14:02
Bilanţ coronavirus 26 iulie 2022. RECORD în valul 6. Peste 12.000 de cazuri COVID-19 şi 32 de decese în 24 de ore în România

Bilanţ coronavirus 26 iulie 2022. Record de cazuri covid-19 în Romania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă. În ultimele 24 de ore au fost raportate 12.353 de noi infectări cu virusul SARS-COV2. Circa 20% sunt situaţii de reîmbolnăvire COVID-19.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –
19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 359 persoane au fost
reconfirmate pozitiv”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Este cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din 22 februarie 2022, potrivit graphs.ro.

În Bucureşti au fost raportate 1492 de cazuri noi COVID-19, iar incidenţa a ajuns la 7.17 la mie.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.445 cu 53 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 215 persoane, cu 11 mai multe față de ziua anterioară. Din
cei 215 pacienți internați la ATI, 184 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 558 sunt minori, 552 fiind internați în secții, cu 10 mai puțin față de ziua anterioară și 6 la ATI, cu 3 mai mulți decât în ziua anterioară.

Citeşte şi: Andrei Baciu, avertisment despre valul şase al pandemiei. Restricţii şi un nou vaccin în România? „Virusul acesta nu va dispărea”

Până astăzi, 65.894 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 25.07.2022 (10:00) – 26.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 32 decese ( 21 bărbați și 11 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 32 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49
de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 9 la categoria de vârstă 70-99 de ani și 11 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții care au decedat prezentau comorbidități și 23 erau nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.491 teste RT-PCR ( 3.995 în baza definiției de caz și a protocolului
medical și 2.496 la cerere) și 28.430 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.289.361 teste RT-PCR și 10.645.260 teste rapide antigenice.

 

Rafila: Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri

„Rămânem cu un grad mare de pozitivitate a acestor teste, în jur de 30%. Această creştere înregistrată în ultimele trei săptămâni îşi păstrează cadenţa. În săptămâna 27 iunie – 3 iulie, în săptămâna următoare numărul de cazuri s-a dublat. E o creştere de 70-80% a numărului de cazuri”, a explicat Alexandru Rafila.

Rafila a mai precizat că numărul de UAT-uri unde avem cel puţin un caz confirmat a crescut. „Această creştere a încetinit un pic. Să sperăm că lucrul ăsta se va confirma şi pe viitor.

În ceea ce priveşte prognoza, ne-a dus la 44.000 de cazuri într-o săptămână. Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri. Acea medie de 10.000 de cazuri pe zi va fi înregistrată la începutul lunii august. Vom vedea unde se va opri creşterea. Estimările noastre iniţiale arătau în jurul datei de 15 august. Această medie zilnică de 10.000 de cazuri pe zi va fi depăşită în săptămânile următoare. Ne găsim într-o situaţie în care gradul de ocupare a paturilor de 14-15%. La ATI în jur de 11%”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a enumerat şi recomandările pentru persoanele simptomatice COVID-19:

  • să meargă să se testeze într-o zonă autorizată. Confirmarea îi va trimite la medicul de familie pentru cei cu forme uşoare.
  • pe cei cu comorbidităţi îi sfătuim să meargă la centrele de evaluare
  • Nu trebuie toată lumea să primească medicaţie antivirală. Medicaţia anvirală este toxică, are anumite limitări
  • Pentru cei cu simptome grave, cu comordibităţi, spitalizarea este soluţia

„Dincolo de faptul că spitalele sunt ocupate într-o proporţie mai mică decât în valurile anterioare. Trebuie să avem un diagnostic, să ne izolăm şi să ne prezentăm la medic dacă este cazul”, a mai spus Rafila.

Citeşte şi: De ce se infectează cu Covid și persoanele vaccinate. Explicația lui Rafila: „Acest vaccin și-a atins limitele, nu mai oprește transmiterea acestei boli” – EXCLUSIV

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii/ Ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă

În Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș sunt internați, în acest moment, 38 de pacienți, dintre care doi sunt în secția de Anestezie Terapie Intensivă. 9 dintre pacienți sunt copii cu vârstele între 2 luni și 9 ani.

“Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Și îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflați în zona roșie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toții au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate. Evident, se numără printre persoanele internate și pacienti de 30 și 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen. Acest val 6 a venit puțin prea repede. Ne așteptam la o creștere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menține acest ritm, vom asista la o creștere accentuată a numărului de cazuri în zilele și săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme ușoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu. Masca de protecție și dezinfecția mâinilor continuă să fie în prim plan. De asemenea, autoizolarea este și ea esențială pentru a reduce creșterea numărului de cazuri de COVID 19. Trebuie să fim foarte atenți la simptome, să ținem în permanență legătura cu medicul de familie și, dacă este nevoie, să solicităm o evaluare intr-un centru specializat”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Principalele simptome ale COVID-19 sunt cefalee, dureri în gât, febră înaltă bruscă, fenomene digestive, greutate în respirație, stare de oboseală permanentă, tuse, febră musculară.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...