Actriţa Camelia Zorlescu a murit. Este doliu în lumea teatrului românesc.

Este doliu în lumea teatrului românesc. Celebra actriţă Camelia Zorlescu a murit la vârsta de 84 de ani. Aceasta a petrecut peste 30 de ani pe scena Teatrului Nottara.
Alina Costache
26 iul. 2022, 20:33
Actriţa Camelia Zorlescu a murit. Este doliu în lumea teatrului românesc.

Actriţa Camelia Zorlescu a murit. Aceasta era o prezenţă feminină stilată, cu peste treizeci de ani petrecuţi pe scena Teatrului Nottara.

Camelia Zorlescu a murit

Citeşte şi A murit actorul Paul Sorvino, celebru pentru rolul din Goodfellas

Camelia Zorlescu s-a născut la Galaţi, în 1938. Aceasta a fost o artistă de mică: dansa, cânta, spunea poezii pe scena din curtea bunicilor. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar şi Ion Olteanu, după care a fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde tocmai se înfiinţase secţia în limba română. Acolo a luat şi primul premiu important, pentru rolul din „Doi pe un balansoar”, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan.

Din anul 1965 a jucat pe scena Teatrului Nottara. A venit prin concurs, alături de Ştefan Iordache şi Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu. Primul rol, în 1966, a fost în spectacolul „Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, alături de o distribuţie remarcabilă: Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ştefan Tapalagă.

Camelia a făcut parte din distribuţiile unor spectacole care au umplut sălile la Nottara: „Meşterul Manole” de Octavian Goga, regia: Ion Olteanu, „O casă onorabilă” de Horia Lovinescu, regia: Lucian Giurchescu, „Othello” de Willliam Shakespeare, regia: Cornel Todea, „Năzdrăvanul Occidentului” de J.M. Synge, regia: Ion Olteanu, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia: Valeriu Moisescu, „Audienţă la consul” de Ion Brad, regia: Ion Cojar, „Timon din Atena” de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu, „Sentimente şi naftalină” de Sidonia Drăguşanu, regia: Mihai Berechet, „Pensiunea doamnei Olimpia” de I.D. Şerban, regia: Constantin Dicu, „Karamazovii” de Horia Lovinescu, regia: Dan Micu, „Jocul de-a vacanţa” de Mihail Sebastian, regia: Alexandru Dabija, „Brăţara falsă” de Paul Everac, regia: Eugen Todoran, „Scapino”, după Molière, regia: Alexandru Dabija, „Floarea de cactus” de Pierre Barillet şi Pierre Gredy, regia: Mircea Cornişteanu, „Într-o dimineaţă” de Mihai Ispirescu, regia: Dan Micu, „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinschi, „Păguboşii”, după M.R. Paraschivescu, regia: Gelu Colceag, „Sinucigaşul” de Nicolai Erdman, regia: Cornel Mihalache, „Prinţul negru” de Iris Murdoch, regia: Cornel Todea, „Întâlnire la Senlis” de Jean Anouilh, regia: Geo Saizescu, „Soţul păcălit” de Molière, regia: Mircea Cornişteanu, „Titanic vals” de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu, „Aniversarea” de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci.

A jucat şi în filme celebre, semnate de regizori importanţi: Manole Marcus, Sergiu Nicolaescu, Alecu Croitoru, Nicolae Corjos, Nae Caranfil. Pentru rolul din filmul „Medalia de onoare”, regia: Călin Peter Netzer, a fost nominalizată la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune, potrivit News.ro.

Citeşte şi Boala rară de care suferă Brad Pitt. Actorul este disperat: „Nimeni nu mă crede!”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Sebastian Burduja: Producția de energie a României va crește până în 2027
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!