Pensii 2022. Veste bună pentru milioane de români de la Guvern: „Nimeni nu se va atinge de ele!”

Pensiile militare nu sunt pensii speciale, a spus ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, adăugând că meseria de soldat profesionist nu poate fi echivalată cu aceea de muncitor necalificat.
Filip Stan
29 iul. 2022, 19:04
Pensii 2022. Veste bună pentru milioane de români de la Guvern:

Pensii 2022. Vasile Dîncu a susţinut un discurs în cadrul ceremoniei Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol din Capitală, potrivit Agerpres.

„Românii vor înţelege în foarte scurt timp că militarii au nevoie de respectul demnităţii lor, de salarii şi locuri de muncă decente pentru ei şi pentru familiile lor, vor înţelege că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău într-o anumită situaţie. Vor înţelege că sacrificiul pe care îl faceţi dumneavoastră şi toţi cei care îmbracă haina militară este unul în care vă puneţi în contractul social viaţa”, a spus ministrul.

Pensii mai mari pentru anumite categorii de români. Adrian Câciu spune cine va scăpa de plata impozitelor. „Lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”
Acesta a subliniat că meseria de militar este diferită de orice altă carieră şi a vorbit despre angajamentul său de a schimba statutul actual al celor care activează în domeniul Apărării.

„La dumneavoastră scrie în contract „cu preţul vieţii”. Nu scrie în niciun alt contract al nostru, ale celorlalţi din societate, acest lucru. Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor înţelege că un soldat profesionist nu poate fi echivalat – aşa cum este în momentul acesta echivalat – cu un muncitor necalificat, aşa cum se întâmplă în acest moment în echivalenţa cu funcţii civile. Toate aceste lucruri le vom schimba”, a mai spus ministrul.

De asemenea, a adăugat că ataşamentul faţă de Armată trebuie să fie mai mult decât declarativ. „Este clar că în scurt timp şi românii, şi politicienii, şi responsabilii cu dezvoltarea României, şi opinia publică vor înţelege că nu este destul să ai încredere în Armată atunci când eşti întrebat în sondaje, că pentru a avea o apărare care să te pună sub o umbrelă adevărată de securitate, care să te ajute ca naţiune să te dezvolţi este nevoie să faci sacrificii”, a spus Dîncu.

Vasile Dîncu: „Prezenţa militară rusă pe Insula Şerpilor, la 45 de km de graniţa României, un motiv de îngrijorare”
Pensii 2022.  Dîncu s-a adresat şi tinerilor absolvenţi. „Astăzi este o zi frumoasă, cu flori, cadouri, premii, vin familiile, rudele, prietenii, dar de mâine nu va fi simplu. Mâine intraţi cu adevărat într-un teatru de operaţii care este complicat, care este viaţa. (…) Mai trebuie să ştiţi câteva lucruri – nimeni n-o să vă aştepte cu flori (…) nici covor roşu n-o să găsiţi acolo unde o să vă duceţi. S-ar putea să aveţi chiar un şoc în momentul în care o să aveţi contact cu viaţa reală. S-ar putea să vă loviţi de lipsa meritocraţiei, să vă loviţi de comandanţi care o să încerce să-şi răzbune tinereţea lor cazonă şi nefericirile tinereţii lor cazone şi să vă umilească. Dar nu trebuie să vă descurajaţi”, le-a spus ministrul Apărării.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!