Ambasadorul american în China, convocat de urgenţă, în miez de noapte, la Ministerul de Externe de la Beijing. „SUA a distorsionat, falsificat şi sabotat continuu principiul unei singure Chine”

La câteva ore după ce Nancy Pelosi a ajuns în Taiwan, viceministrul chinez de externe Xie Feng a primit ordin să-l cheme de urgență la sediul ministerului pe ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns.
Daniel Spătaru
02 aug. 2022, 23:18
Ambasadorul american în China, convocat de urgenţă, în miez de noapte, la Ministerul de Externe de la Beijing.

Scopul convocării ambasadorului american a fost acela de a i se prezenta direct „protestele puternice la adresa Statelor Unite, în numele guvernului chinez, cu privire la vizita în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi.

Xie Feng a spus că Pelosi și-a asumat un risc, a provocat un scandal și „s-a jucat în mod deliberat cu focul”, ceea ce a încălcat grav principiul unei singure Chine și prevederile celor trei tratate comune chino-americane. Diplomaţia chineză susţine că vizita trimite un semnal greșit către forțele separatiste, adepte „independenței Taiwanului”. „Consecințele vizitei sunt extrem de grave, iar China nu va sta niciodată cu mâinile în sân în faţa unei astfel de provocări”, a afirmat Xie Feng.

Viceministrul chinez a subliniat că guvernul SUA trebuie să-și asume responsabilitatea în acest caz. „De mai multă vreme, Statele Unite spun că fac ceva, dar de fapt procedează altfel. Au distorsionat, falsificat și sabotat continuu principiul unei singure Chine. Guvernul SUA ar fi trebuit să o împiedice pe Nancy Pelosi să acționeze nechibzuit și să o împiedice să faibă un comportament imprudent, dar i-a permis. Şi se complace în asta și acționează la unison, agravând tensiunile din strâmtoarea Taiwan și dăunând grav relațiilor dintre China și SUA„, a subliniat diplomatul chinez.

Citeşte şi China răspunde agresiv la vizita lui Nancy Pelosi la Taipei. A trimis avioane de luptă peste strâmtoarea Taiwan şi înconjoară insula sub pretextul unor exerciţii militare

Xie Feng a spus că SUA trebuie să plătească pentru greșelile sale. „China va lua măsurile necesare și chiar vom face ceea ce spunem. Oricine încearcă să manipuleze problema Taiwanului pentru a câștiga capital politic, nu doar că doar „nu va scoate nimic din coș”, dar în cele din urmă va fi țintuit în istorie pe stâlpul rușinii„.

Xie Feng i-a cerut părții americane să-și corecteze imediat greșelile și să ia măsuri practice pentru a elimina influența proastă a vizitei lui Pelosi în Taiwan. „Îndemn încă o dată partea americană să nu mai provoace necazuri și provocări în problema Taiwanului, să nu mai susțină forțele separatiste care susțin „independența Taiwanului”, să nu mai joace „cartea Taiwanului” sub orice formă ar fi ea, să nu folosească Taiwanul pentru a „controla” China şi să nu mai interfereze în afacerile din Taiwan. Amestecându-vă în afacerile interne ale Chinei, mergeți din ce în ce mai departe pe drumul periculos„, a avertizat el.

Citeşte şi Nancy Pelosi, mesaj sfidător la adresa Chinei, imediat după aterizarea în Taiwan. „Lumea se confruntă cu o alegere între autocrație și democrație”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'