Cinci alimente pe care este mai bine să le consumi din conservă

Un produs proaspăt nu este întotdeauna cel mai bun pentru sănătatea ta. Sunt şi alimente care sunt mai bune consumate din conservă.
Alina Costache
06 aug. 2022, 08:27
Cinci alimente pe care este mai bine să le consumi din conservă

Conserva era asociată cu frigiderele goale, cinele triste și raționalizarea postbelică, dar acum umila conservă poate fi găsită la loc de cinste în fiecare cămară.

Studiile au arătat că legumele congelate și conservate pot fi de fapt mai bogate în nutrienți decât produsele proaspete care au fost ţinute în frigider, potrivit telegraph.co.uk.

În timp ce nutrienții sensibili la căldură (inclusiv vitaminele C și B) sunt reduse în procesul de conservare, alții (inclusiv vitaminele A, D, E și K) sunt conservați sau chiar îmbunătățiți. Acestea dau gustul plăcut, aromat.

Conservele de roșii sunt mai dulci și mai aromate decât o roșie fără gust de supermarket.

 

  1. Roşiile proaspete

Sunt piatra de temelie a dulapului de bucătărie și baza sosurilor de paste, tocănițelor și supelor sau ciorbelor. În multe cazuri, roșiile din conserva vor fi mai gustoase decât proaspete. Roșiile sunt adesea fade și apoase pe rafturile supermarketurilor, dar conservele sunt conservate la cel mai mult timp.

 

2. Peştele

Conservele de pește sunt mult mai ieftine decât peştele proaspăt. Şi ţine şi mai mult.

„În aproape toate cazurile, peștele conservat este pește gras, cum ar fi sardinele, anșoa, tonul și somonul – bogat în Omega-3 și cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate”, spune bucătarul Bart van Olphen.

 

3. Năut, linte și alte leguminoase uscate

O dietă bogată în leguminoase este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta cancer, scăderea colesterolului și scăderea în greutate. Fasolea și lintea sunt sănătoase, bogate în proteine. Dar înmuierea şi fierberea lor poate dura ore bune, așa că legumele conservate sunt o soluţie mai bună pentru a prepara mai repede masa pentru cină.

 

4. Piersici crude

Piersicile, ananasul, perele și caisele se păstrează mai bine în conserve. Procesul folosit pentru fabricarea conservelor – sigilarea lor într-o cutie și încălzirea lor până când este sterilizată – reduce unele vitamine, cum ar fi vitamina C, dar le păstrează pe altele. În acest fel, aceste fructe pot fi consumate şi în afara sezonului. Şi e şi mult mai ieftin.

Pont! Alegeți conserve de fructe în suc, nu sirop, pentru a minimiza zahărul adăugat.

 

5. Jackfruit 

Jackfruit este un fruct foarte popular în zonele tropicale și are o textură asemănătoare cu carnea de porc, ceea ce îl face o alternativă vegană excelentă pentru burgeri și tacos. De aici şi numele de ”carne vegetală”. Jackfruit are numeroase beneficii și gust deosebit.

Jackfruit poate fi consumat simplu sau gătit în feluri de mâncare dulci și sărate. Acest lucru variază în funcție de cât este de copt. Fructele necoapte au, în general, cel mai bun gust în rețetele sărate, în timp ce dulceața fructelor coapte este excelentă pentru deserturi.

Pentru că este mai greu de găsit în forma proaspătă, dar poate fi cumpărat tot timpul anului sub formă de conservă din unele supermarketuri, taiat in bucati.

 

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...