Oficialul PSD de la Ministerul Economiei a accentuat în repetate rânduri că „trebuie” ca Guvernul să bifeze mai multe obiective, în viitorul apropiat.
Pe termen scurt, Ministerul Economiei are în vedere două măsuri.
„Cel mai mare pericol este să nu țină pasul cu transformarea tehnologică, pe care, în acest moment, o vedem la nivel european.
Trebuie să accelerăm investițiile, trebuie să sprijinim companiile care funcționează în România sau potențialii investitori să continue să investească.
Și aici nu vorbim doar de investiții noi, aici vorbim de schimbarea acestor echipamente, aducerea de noi tehnologii și, bineînțeles, de un impuls pe care statul român trebuie să-l dea acestor demersuri.
Trebuie să ținem cont de următorul lucru: avem niște obiective foarte ambițioase, în 2050 trebuie să asigurăm această decarbonare, în 2035 vorbim de e-mobilitate. Pentru a asigura un astfel de demers trebuie să investim acum și nu mâine.
Ministerul Economiei a venit cu această schemă de ajutor de stat. Săptămâna viitoare vom veni cu 2 alte acte normative în sprijinul economiei românești. Aceste demersuri trebuie implementate cât mai repede posibil”, a declarat ministrul Economiei, la Antena 3.
Legat de oportunitățile economice ale României, ministrul de la Economie a preferat să păstreze misterul.
„Considerați că este o oportunitate. Efectele acestui război pentru economia românească ar putea reprezinta o oportunitate de dezvoltare.
De asemenea, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a sprijini prin investițiile pe care le facem și dezvoltarea ulterioară a Ucrainei și reconstrucția Ucrainei.
Reconstrucția Ucrainei în România a început cu prima zi de război. De ce a început așa? Pentru că atunci am reușit să aducem și să asigurăm condițiile de trai necesare pentru refugiați. Pentru că asigurăm în acest moment condiții pentru tineri să intre în școlile românești, să le fie recunoscute aceste certificate, pentru că împreună cu ei vom putea reconstrui Ucraina”, a mai punctat Spătaru.