Ce vizitează turiștii străini în București. Mulți se tem că vor fi jefuiți și că nu vor avea apă la cazare

Turiștii străini care vizitează Bucureștiul vin țintiți. Marea majoritate știu exact ce trebuie să viziteze, arată un raport realizat în perioada mai - iunie 2022, de platforma Visit Bucharest Today, pe un eșantion de 52.000 de persoane. 
Filip Stan
05 aug. 2022, 17:32
Ce vizitează turiștii străini în București. Mulți se tem că vor fi jefuiți și că nu vor avea apă la cazare

Centrul Vechi, vila lui Nicolae Ceaușescu din Primăverii, Parcul Herăstrău și Palatul Parlamentului sunt obiectivele cele mai vizitate de turiștii din străinătate.

Pentru o excursie de o zi, Castelul Bran este prima opțiune.

La capitolul „cele mai căutate sintagme şi întrebări despre Bucureşti ale turiştilor străini”, pe primul loc se află „Ce evenimente sunt în Bucureşti?”, urmată de „Este Bucureştiul un oraş sigur?”, informează agenția News.

 

Ce vizitează turiștii străini în București

 

De asemenea, cele mai căutate clădiri din București, pentru realizat imagini de vacanță, sunt cele din Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Ateneul Român și Catedrala Mântuirii Neamului. În plus, străinii mai sunt interesați de Fântânile de la Unirii și spectacolul „Simfonia Apei”.

În topul parcurilor, lider este Parcul Herăstrău, lăsat în paragină de actuala administrație PMB, urmat de Grădina Botanică și Parcul Cișmigiu, alte spații verzi neglijate.

Cel mai vizitat muzeu din București este „Casa Ceaușescu” – Palatul Primăverii, urmat de Muzeul „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului și Muzeul Ţăranului Român.

Cele mai căutate restaurante din Bucureşti de către turiştii străini sunt: Caru’ cu Bere, Hanul lui Manuc, Berăria H și Hard Rock Cafe.

După Castelul Bran, pentru excursii de o zi, turiștii străini sunt interesați să meargă la Constanța, în Brașov și la Castelul Peleș.

În schimb, turiștii străini au și temeri când vin în București, legate de siguranță și furnizarea apei. „Apa de la robinet este potabilă în Bucureşti?”, „Cum folosesc transportul în comun în Bucureşti?”, „Ce pot face în Bucureşti în acest weekend?”, „Cazinourile din Bucureşti”, sunt cele mai căutate întrebări pe web, ale vizitatorilor Capitalei.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Românii primesc mai mulți bani de la stat. UE și România bat palma: Am solicitat modificare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Raport ONU: Mii de palestinieni ridicați din Gaza și torturați în Israel
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?