Înainte ca armata lui Vladimir Putin să tragă primul foc în Ucraina, pe 24 februarie, tensiunile dintre oficialii din SUA și Rusia au escaladat puternic. De o parte, americanii au insistat pentru extinderea influenței, la peste 9.000 de kilometri. Pe de altă parte, rușii au pledat pentru „o Ucraină neutră”. Fostul teritoriu al URSS a insistat să fie pro-occidental, ceea ce a determinat Moscova să înceapă ofensiva.
După jumătate de an de război, Volodimir Zelenski înregistrează teritorii și vieți omenești pierdute pe bandă rulantă, în ciuda sprijinului pe care-l primește din Europa și Statele Unite, ajutor ce presupune armament, avioane, elicoptere, echipamente defensive, mercenari etc. Mai mult, președintele ucrainean este acuzat de ONG-urile din Marea Britanie că a dat ordin armatei ucrainene să se refugieze în spații populate de civili. Astfel, persoanele nevinovate ar fi devenit scuturi umane.
Veștile proaste pentru oficialul de la Kiev continuă să curgă. Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, una dintre cele nouă puteri nucleare ale lumii, este gata să trimită 100.000 de soldați în sprijinul armatei lui Vladimir Putin, informează presa din Marea Britanie.
Colonelul Igor Korotchenko a făcut dezvăluirea în cadrul unei emisiuni difuzate la o televiziune din Rusia.
„Nu ar trebui să fim timizi, să nu acceptăm mâna pe care ne-o întinde Kim Jong-un”, a declarat militarul.
Soldații nord-coreeni ar putea fi trimiși în regiunea Donbas, cucerită deja de Administrația Putin.
Expertul militar a mai menționat: „Există rapoarte potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să ia parte la conflict (…) sunt rezistenți și neprietenoși și cel mai important lucru, motivați”.
„Dacă voluntarii nord-coreeni cu experienţa lor în folosirea sistemelor de rachete cu lansare multiplă fabricate în Coreea de Nord vor să participe la conflict, ei bine, să dăm undă verde impulsului lor de voluntariat. Dacă Coreea de Nord îşi exprimă dorinţa de a-şi îndeplini datoria internaţională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm”, a mai afirmat propagandistul lui Vladimir Putin.
Dacă Kim Jong-un va trimite soldați în Ucraina, administrația de la Moscova și-ar putea îndeplini mai rapid obiectivul recunoscut de către Serghei Lavrov, îndepărtarea regimului Volodimir Zelenski. În acest caz, rămâne de văzut cum ar răspunde SUA.