Nicuşor Dan o combate pe Gabriela Firea pe subiectul reparării acoperişului Arenei Naţionale: „Spune trei minciuni”

Repararea acoperişului Arenei Naţionale a stârnit dispute aprinse între fostul primar general Gabriela Firea şi actualul edil, Nicuşor Dan.
Oana Anghel
06 aug. 2022, 20:11
Nicuşor Dan o combate pe Gabriela Firea pe subiectul reparării acoperişului Arenei Naţionale:

După ce Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, ”deoarece, timp de 11 ani, nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată”, ministrul Familiei Gabriela Firea a replicat că în mandatul ei nu au fost probleme cu acoperişul, deoarece a respectat indicaţiile producătorului.

Primarul general, atac la Gabriela Firea pe subiectul reparării acoperişului Arenei Naţionale

Într-o postare pe Facebook, actualul edil general demontează punct cu punct acuzaţiile pe care Gabriela Firea i le-a adus:

„Fostul primar Firea spune trei minciuni pe subiectul acoperișului Arenei Naționale.

1. Spune că în decembrie 2020 acționarea defectuoasă a acoperișului a fost făcută de specialiștii aduși de mine. Nu, erau specialiștii aduși de ea în Compania Municipală Tehnologia Informației, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.

Citeste si Nicușor Dan îi răspunde lui Sorin Grindeanu în scandalul privind problemele de la metrou: „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe”

2. Spune că acea acționare defectuoasă a stricat acoperișul. Nu, acoperișul era deja stricat și specialiștii de la Compania Municipală l-au blocat acționându-l deși știau că este stricat.

3. Mai spune ca a avut contract de mentenanță pentru acoperiș. Un astfel de contract nu exista”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Nicuşor Dan acuză foştii primari că nu s-au preocupat de repararea acoperişului Arenei Naţionale timp de 11 ani

Reamintim că Nicuşor Dan a anunţat, vineri, că a semnat, cu o firmă cu 25 de ani de activitate în domeniu, contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale.

Anunţul lui Nicuşor Dan vine după ce timp de 11 ani Arena Naţională nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. De asemenea, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeste si Firea, dispută cu Nicuşor Dan pe tema acoperişului Arenei Naţionale: Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui

În replică, Gabriela Firea a subliniat faptul că, în mandatul ei, nu au fost necesare lucrări de reparaţie pentru că a respectat indicaţiile producătorului.

Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizări lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului„, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!