Rulada pufoasă cu brânză şi zmeură se prepară rapid, este delicioasă şi are un aspect demn de cei mai renumiţi chefi. Vestea proastă este că este atât de gustoasă, încât e destul de greu să te opreşti după doar o felie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru umplutură:
Ingrediente pentru ornare:
Se prepară blatul mixând albușurile cu un praf de sare apoi cu zahărul. Se încorporează și gălbenușurile frecate cu margarină aflată la temperatura camerei, esența și făina turnată în ploaie. Se toarnă aluatul într-o tavă în care am pus hârtie pentru copt și se dă la copt pentru circa 20 minute la foc potrivit.
Se desprinde blatul copt de pe hârtie și se lasă să se răcească un pic apoi îl întoarcem invers (partea de jos în sus), tot pe hârtie de copt.
Continuarea reţetei, pe www.sfatulparintilor.ro
Citeste si Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”, desertul cu nume neconvenţional care face senzaţie pe TikTok
Dacă suferi cu inima, atunci nu ocoli zmeura! Conţinutul ridicat de potasiu al acestor fructe ajută la reglarea pulsului, dar şi al tensiunii arteriale. De asemenea, zmeura este bogată în minerale, precum mangan, cupru şi fier, contribuie la formarea celulelor roşii din sânge.
Potrivit medicilor, zmeura are în compoziţie numeroşi antioxidanţi, iar o cură de zmeură poate să te ajută să ai o inimiă mai puternică şi scade riscul de îmbolnăvire.
Zmeura previne infecţiile urinare, graţie proprietăţilor antibiotice şi diuretice.
Zmeura ajută la pierderea kilogramelor, accelerând arderea grăsimilor şi optimizând metabolismul. Fiind bogată în fibre dietetice şi mangan, zmeura menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă îndelungată. Este gustarea cea mai bună între mese.
Zmeura este săracă în calorii, ceea ce o face esențială în alimentația zilnică. Mai mult, ajută la prelungirea procesului de digestie, astfel că nu vei resimți foamea la scurt timp după ce tocmai ai mâncat. De asemenea, fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului, iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime şi prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe.
Zmeura ar putea reduce riscul de cancer. Aceste fructe conţin de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decât roşiile. Nivelul crescut de antioxidanţi din aceste fructe luptă împotriva cancerului, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite şi radicali liberi.
Zmeura este bună pentru diabetici. Cantitatea mare de fibre şi indicele glicemic redus fac din zmeură gustarea ideală pentru pacienţii cu diabet. Consumul de zmeură nu produce dezechilibre majore ale nivelului de zahăr din sânge.