Migranţi ascunşi într-un TIR plin cu electrocasnice. Doi şoferi români au fost reţinuţi

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au avut surpriza să găsească ascunşi într-un tir în jur de 50 de cetăţeni din India, Pakistan şi Bagladesh. Aceştia au încercat să treacă ilegal frontieră din România în Ungaria, pentru a ajunge în Austria.
Alina Costache
09 aug. 2022, 22:11
Migranţi ascunşi într-un TIR plin cu electrocasnice. Doi şoferi români au fost reţinuţi

Migranţi ascunşi într-un TIR plin cu electrocasnice. Potrivit Poliţiei de Frontieră, doi şoferi ai camionului, ambii cetăţeni români, sunt ercetați pentru trafic de migranți în stare de reţinere pentru 24 de ore. De asemenea, o a treia persoană, respectiv bărbatul care le-a propus şoferilor de tir să participe la traficul de migranţi, ajutând inclusiv ca aceştia să fie ascunşi printre produsele electrocasnice transportate, este cercetată, de asemenea, în stare de reţinere pentru 24 de ore.

Migranţi ascunşi într-un TIR plin cu electrocasnice

Citeşte şi Descinderi în forţă la Timişoara la traficanţii de migranţi. Capii reţelei, săltaţi de mascaţi VIDEO

În cursul zilei de luni, 08 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o amplă misiune pe linia combaterii migrației ilegale. Acțiunea s-a finalizat în cursul serii trecute, în jurul orei 23.00, când în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară doi cetăţeni români (unul de 52 de ani, iar celălalt în vârstă de 26 de ani) cu un automarfar înmatriculat în România. TIR-ul era încărcat – conform documentelor de însoțire a mărfii – cu produse electrocasnice care urmau să ajungă în Anglia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, iar în compartimentul pentru marfă ale autotrenului au fost descoperiţi, ascunşi printre produse, 50 de cetăţeni străini.

În urma verificărilor derulate la sediul STPF Satu Mare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetăţeni din India (22 dintre ei), Pakistan (10 persoane) și Bangladesh (18 persoane) și au vârste cuprinse între 22 și 58 de ani. Dintre ei, șapte sunt solicitanți ai statutului de azilant în România, iar 31 au avize de muncă în țara noastră.

Cu toții au declarat că intenționau să ajungă în Austria. La primele verificări, șoferul automarfarului, în vârstă de 52 de ani, a declarat că a fost sunat de către o persoană (cel de-al doilea cetățean român aflat în automarfar în momentul controlului de frontieră efectuat în PTF Petea), care i-a propus ca în schimbul unei sume de bani, să preia un camion pe care să îl conducă până în Austria. Au stabilit detaliile cursei, iar bărbatul de 52 de ani a preluat automarfarul cu care s-a prezentat la o firmă din Satu Mare, de unde a încărcat produse electrocasnice, iar până în jurul orei 22.00 a staționat într-o parcare din municipiul Satu Mare.

În cursul serii, în timp ce se afla în parcare, cel de-al doilea cetățean român, împreună cu un alt conațional în vârstă de 47 de ani, au încărcat în mijlocul de transport, printre produsele electronice, cei 50 de cetățeni străini, cu scopul de a-i transporta, ilegal, din România până în Austria, contra unor sume de bani.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecerea ilegală și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cei 50 de cetățeni străini, și de trafic migranti pentru cei trei cetățeni români. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca procurorul de caz să dispună asupra lor măsurile legale, informează Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Danemarca nu mai tolerează refugiaţii. A găsit o ţară unde să-i deporteze pe imigranţi

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se grăbească
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nadia Comăneci marchează 48 de ani de la primul 10 perfect din istoria gimnasticii olimpice
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'