Cel mai cunoscut veteran american care a luptat în Ucraina s-a întors pe câmpul de luptă: „Am auzit că treaba merge strună” VIDEO

James Vasquez cel mai cunoscut militar american ce a luptat de partea ucrainenilor împotriva invadatorilor ruși, veteran a trei războaie, a anunțat că s-a întors în Ucraina după ce a petrecut mai multe luni în vacanţă în Statele Unite.
Filip Stan
10 aug. 2022, 17:34
Cel mai cunoscut veteran american care a luptat în Ucraina s-a întors pe câmpul de luptă:

Anunțul lui Vasquez, un cunoscut militar veteran al Statelor Unite, vine după ce pe 5 august acesta afirmase că se bucură de ultimul weekend de relaxarea înainte de a se întoarce la „afacerile rusești”. „Și aud că afacerile rusești merg trăznet!”, a exclamat el.

„M-am trezit la 4 dimineața din cauza bombardamentelor puternice. Unele lucruri nu se schimbă niciodată. E greu să prinzi semnal Wi fi așa că pot posta doar când sunt în apropierea unui Starlink”, a anunțat el pe pagina sa de Twitter, adăugând într-o postare separată că este împreună cu un alt veteran american pe care l-a cunoscut în Kiev.

„El este un genist și va curăța mine pentru noi”, a afirmat miercuri Vasquez, precizând că se află într-o zonă puternic minată de ruși. Ministerul britanic al Apărării a acuzat luni forțele armate rusești că plantează în Donbas mine de tip „fluture”, cunoscute pentru faptul că fac un număr ridicat de victime în rândul copiilor.

Vasquez a prezentat mai multe arme cumpărate pentru luptătorii americani din Ucraina printr-o campanie de crowdfunding, mulțumindu-le celor care au făcut donații pentru echiparea militarilor.

Citeşte şi: Ministrul Mediului: Nivelul radiaţiilor, în perioada războiului, nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România

„Sunt all in, Slavă Ucrainei!”, a notat el într-o altă postare în care a arătat că s-a tatuat cu mesajul prin care oficialii militari ucraineni își încheie majoritatea anunțurilor.

În luna iulie, Vasquez, care la momentul respectiv se afla în Statele Unite unde s-a întors pentru a-și vinde casa după ce soția sa a cerut să divorțeze de el, a publicat o serie de înregistrări video care arată luptele din primele săptămâni ale războiului, imaginile dramatice surprinzând cum soldații ucraineni au luptat din casă în casă împotriva invadatorilor.

Nu este clar unde au fost filmate înregistrările dar imagini publicate de Vasquez pe pagina sa de Twitter în data de 25 martie arată că acesta a participat la luptele din regiunea Kievului, inclusiv la operațiunile de eliberare a Lukîanivka, un orașel cu o populație de aproximativ 11.000 de locuitori aflat la 60 de kilometri est de capitala ucraineană.

James Vasquez a devenit cel mai cunoscut luptător american ce luptă în Ucraina datorită numeroaselor înregistrări video pe care le-a postat de-a lungul lunilor cu luptele împotriva soldaților trimiși de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie.

Un apel lansat de Vasquez la începutul în luna aprilie s-a viralizat pe platformele social media după ce acesta a cerut în termeni duri arme moderne cu care să lupte împotriva rușilor:

„Dați-ne dracului niște arme, vă rog. Nu vom câștiga cu arme de doi lei”, a transmis el pe 8 aprilie.

„Avem nevoie de (pușcă de asalt) M-16, (Carabine) M-4, dispozitive de țintire, inclusiv cu laser, muniție, muniție, muniție, Javeline, lansatoare AT-4 vechi și nenorocite, știu că sunt probabil în vreo unitate de depozitare, grenade cu fragmentare, dacă nu… puteți aduce atunci saci pentru cadavre”, a subliniat militarul american.

Citeşte şi: Cozi kilometrice la mâncare în sudul Ucrainei. Odesa se confruntă cu un nou val de refugiați

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!