Veşti bune pentru bugetari. Guvernul se grăbeşte să crească iar salariile la stat

Cresc salariile pentru angajaţii de la stat. Guvernanţii vor ca din septembrie toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării să primească o pătrime din suma prevăzută.
Alina Costache
18 aug. 2022, 14:09
Veşti bune pentru bugetari. Guvernul se grăbeşte să crească iar salariile la stat

Veşti bune pentru bugetari. Guvernul se grăbeşte să crească iar salariile la stat. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare.

„A fost o decizie luată în coaliţie. Nu e vorba de bani şi nu e vorba neapărat de majorări, o să reiau puţin trecutul: Am făcut legea bugetului de stat, am venit că dăm pentru zona bugetară doar pentru două famiilii ocupaţionale, sănătate şi educaţie, şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, veniturile statului, vom încerca la jumătatea anului să venim cu noi măsuri. S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 şi în direcţia aceasta mergem, cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare”, a declarat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie, PNL anunţă ca sunt bani pentru majorarea salariilor bugetarilor

Anterior, şi ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, în exclusivitate la România TV, că toți bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării vor primi o pătrime din suma prevăzută.

„Oamenii sunt in strada din cauză ca doi ani nu s-a aplicat legea. Eu am coborat in strada, la cetateni, pentru că de acolo provin şi eu. Mereu am fost un lucrator, le cunosc nevoile si au dreptate. Din pacate, ce nu s-a intâmplat in doi ani nu putem repara intr-o seara, mai ales in actuala situaţie. De la 1 august 2022 trebuie sa majoram salariile bugetarilor cu o patrime din diferenta aflata in plata 2022.

Anterior acestei masuri am luat masura ca in sistemul privat sa punem la dispoziţie cei 200 lei pe net pentru majorarea salariului minim fără ca statul să plătească taxă. acum venim cu această masura in sistemul bugetar. Nu dam in septembrie lege pentru august, dam saptămâna viitoare in interiorul lunii august, astfel încât plata pentru luna august, care se face in septembrie, să fim în posibilitatea în care să putem realiza acest lucru.

Este vorba despre toate categoriile de bugetari, in afara de medici, care sunt deja la nivelul din 2022″, a declarat ministrul Muncii la România Tv.

Citeşte şi: Ciucă: ”Plafonarea și compensarea prețurilor la energie se vor aplica în continuare”. Cum se pregătește Guvernul pentru sezonul rece

Reamintim că Ministerul Muncii a publicat din nou în transparență Ordonanța de Urgență, din care au fost eliminate sporurile. Este păstrată majorarea salariilor bugetarilor cu un sfert din diferența până la grila din 2022.

proiect_OUG_masuri_in_domeniul_salarizarii

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Pericol mare când cumperi de pe Shein și Temu. Substanțe periculoase pe mărfuri
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...