Fetiţă de cinci ani, moartă după ce a fost înţepată de un scorpion pe o insulă din apropierea Greciei. Maria a fost ignorata de autorităţi

O fetiţă în vârstă de cinci ani a murit după ce a fost înţepată de un scorpion, pe o insulă nelocuită aflată în apropierea frontierei dintre Grecia şi Turcia. Maria, aşa cum a fost numită de jurnaliştii britanici, făcea parte dintr-un grup de migranţi.
Alina Costache
18 aug. 2022, 15:25
Fetiţă de cinci ani, moartă după ce a fost înţepată de un scorpion pe o insulă din apropierea Greciei. Maria a fost ignorata de autorităţi

Fetiţă de cinci ani, moartă după ce a fost înţepată de un scorpion pe o insulă din apropierea Greciei. Tragedia s-a petrecut după ce atât Grecia, cât şi Turcia au refuzat să primească pe teritoriul lor grupul de migranţi din care făcea parte şi copila.

Fetiţă de cinci ani, moartă după ce a fost înţepată de un scorpion. Tragedie pe o insulă din apropierea Greciei

Citeşte şi Alertă de călătorie în Grecia. A fost emisă o avertizare meteo de ploi, grindină şi vijelii

Grupul de migranţi din care făcea parte micuţa Maria era format din 39 de persoane, printre care se numărau 22 de bărbaţi, 9 femei şi 8 copii.

Baida, o femeie de 27 de ani din grupul de migranți, a povestit că au ajuns pe insula nelocuită situată pe râul Evros în data de 14 iulie. Au rămas fără apă, alimente și medicamente în timp ce autoritățile din Grecia şi Turcia se certau în legătură cu cine este responsabil să-i preia.

Femeia susţine că, deşi se aflau pe partea greacă a râului, grecii i-au trimis pe teritoriul Turciei în data de 26 iulie. La rândul lor, turcii i-au abandonat pe cei 39 de migranţi pe o a doua insulă în data de 1 august, după care, în urma unei confruntări între cele două tabere, turcii i-au dus din nou pe migranţi pe insula situată pe malul râului Evros.

Femeia mai spune că această insulă este plină de insecte, şerpi și scorpioni. Aceasta a mai spus că au trimis autorităților grecești apeluri disperate pentru salvarea membrilor grupului. De asemenea, ONG-urile spun că nu au fost lăsate de greci să intervină pentru a-i ajuta pe migranţi.

De cealaltă parte, autoritățile de la Atena susțin că o confuzie în legătură cu locul în care se aflau migranții i-ar fi oprit să-i salveze pe aceștia din urmă mai devreme.

Membrii grupului au fost recuperați, în cele din urmă, la începutul acestei săptămâni.

Ministerul grec pentru Migrație, informează că membrii grupului erau „într-o stare foarte bună”, dar o femeie însărcinată a fost transportată la spital, ca măsură de precauție.

Baida are însă o altă poveste. Ea susține că doi bărbați tineri din grup s-au înecat în timp ce încercau să scape de pe insula plină cu șerpi și scorpioni. Acest lucru s-ar fi întâmplat înainte ca Maria, fetiţa de cinci ani, să fie înțepată de un scorpion și să moară.

Sora Mariei, Aiya, ar fi fost, la rândul ei, înțepată, fiind în stare critică.

„Ce o să se întâmple? Poate că vom muri cu toții, dimineața. Insula e plină de șerpi, scorpioni și insecte. Vă rugăm să ne ajutați. Vă jur că aicie iadul pe pământ și nu e nimeni care să ne ajute”, rememorează Baida apelul către autoritățile din Grecia, potrivit Daily Mail, citat de Gândul.

Ministrul grec pentru Migrație, Notis Mitarachi, a precizat că salvatorii se vor întoarce pe insulă pentru a recupera trupul fetiței moarte.

Citeşte şi Viceprimarul comunei doljene Greceşti a murit în timpul unei vacanţe în Grecia. A făcut infarct în faţa soţiei şi a copiilor

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Comuna din România pe ale cărei ulițe se vorbește italiana. Imigranții care au venit aici din Italia erau convinși că au găsit “cornul abundenței”
Capital.ro
Cutremur de peste 7,2 grade Richter. A venit anunţul chiar acum: Foarte distructiv!
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Alertă națională! A fost cutremur mare în România!
Adevarul
Ce limbă vorbeau românii în Evul Mediu. Cum își spuneau în vremea lui Ștefan cel Mare și de unde vine numele lor
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
E posibilă o împăcare între William și Harry? Ce spun experții regali
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
Cutremur în România. S-a aflat ce a pus Băsescu cât a fost președinte: Și-a pus...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Primul caz de gripă aviară H5 fără expunere la animale în Statele Unite
MediaFlux
Tot ce trebuie să știi despre NOUA LEGE A PENSIILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...