Cei trei suspecţi în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, arestaţi

Cei trei suspecţi care au fost reţinuţi, miercuri seară, în cazul taximetristului găsit mort în portbagajul maşinii sale, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov, au fost arestaţi, joi, de Tribunalul Sibiu.
Romania TV
21 feb. 2013, 18:20
Cei trei suspecţi în cazul taximetristului sibian găsit mort în portbagajul maşinii, arestaţi

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au anunţat, joi, că cei trei suspecţi reţinuţi în cazul taximetristului găsit mort în maşina sa, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov, au primit mandate de arestare.

„Cei doi suspecţi de 19 şi 26 de ani au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar suspectul în vârstă de 16 ani a primit mandat de arestare pentru 19 zile”, au precizat aceştia.

Cei trei, împreună cu suspectul în vârstă de 16 ani, care a fost internat în spital în vederea expertizării psihiatrice, sunt cercetaţi pentru omor calificat şi deosebit de grav, tâlhărie, iar doi dintre ei şi pentru port ilegal de armă albă.

Taximetristul, dat dispărut de Poliţia Sibiu, a fost găsit mort, sâmbăta trecută, în maşina sa, la limita dintre judeţele Sibiu şi Braşov. Reprezentanţii firmei de taximetrie la care lucra bărbatul declarau, sâmbăta trecută, că taximetristul anunţase, joia trecută, prin staţie că pleacă la Făgăraş. Ei spuneau că acesta era într-o staţie de taxi din centrul Sibiului, iar în jurul orei 3.30 – 4.00 a anunţat că pleacă spre Făgăraş cu doi bărbaţi şi o femeie. Potrivit surselor citate, taximetristul lucra la firmă de peste zece ani.

Ulterior, familia nu a mai reuşit să ia legătura cu el, iar soţia acestuia a alertat Poliţia din Sibiu. Familia taximetristului spunea că nu crede că acesta a fost ucis pentru bani, întrucât asupra bărbatului s-au găsit 400 de lei şi lanţul de aur pe care îl purta la gât.

Ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul Adriana Şandru declarând că, în urma stabilirii orei exacte a decesului, specialiştii au ajuns la concluzia că bărbatul a fost ucis în judeţul Sibiu.

Potrivit acesteia, taximetristul a fost găsit mort în portbagajul maşinii sale, de către doi ciobani care au anunţat Poliţia. Maşina era împotmolită pe un câmp din zona localităţii braşovene Recea.

„Moartea a fost urmare a strangulării cu o parte din centura de siguranţă a autoturismului. Era decupată o parte din centura de siguranţă. Alte leziuni nu au fost găsite”, declara prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Adriana Şandru spunea că Poliţia a obţinut imagini video de pe camerele de supraveghere din zona centrală a municipiului Sibiu, dar şi din benzinăriile de pe marginea drumului Sibiu-Braşov, acestea fiind studiate.

Procurorii sibieni au stabilit că taximetristul a preluat patru persoane din staţia de taxi din Sibiu, şi nu trei, cum s-a crezut iniţial. Tot iniţial, anchetatorii au presupus că era vorba despre trei bărbaţi şi o femeie.

Miercuri seară, patru persoane suspectate în cazul taximetristului au fost audiate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ulterior, trei dintre cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cel de-al patrulea, în vârstă de 16 ani, fiind internat pentru a fi expertizat psihiatric.

Procurorul criminalist Ioan Boţoc, de la Parchetul Tribunalului Sibiu, a anunţat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, că suspecţii au vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani şi sunt din zona localităţii Făgăraş, judeţul Braşov. Tinerii au venit la un club din Sibiu, în seara de 14 februarie, pentru a participa la un concert.

„Aveau o sumă destul de mică asupra lor, consumaţia şi plimbarea în Sibiu au epuizat banii şi atunci au hotărât să se întoarcă la Făgăraş fie cu trenul, dar nu aveau bani şi nu ştiau dacă găsesc conductorul pretabil ca să le permită călătoria fără bilet şi atunci au hotărât să apeleze la un taximetru şi acolo să dispară fără să plătească cursa. Dar pe drum unul dintre ei a început să dea mesaje: «să îl tâlhărim, să îl omorâm» şi de aici s-a ajuns la omor. Ei afirmă, însă urmează să verificăm afirmaţiile lor, că omorul s-ar fi comis într-o comună din judeţul Braşov”, a declarat Ioan Boţoc.

Procurorul a precizat că tinerii i-au cerut taximetristului să oprească maşina şi unul dintre ei l-a ameninţat cu un cuţit, cerându-i banii. Bărbatul a refuzat şi a reuşit să-l dezarmeze pe tânăr, dar au intervenit ceilalţi, iar cel care i-a ţinut cuţitul la gât l-a strangulat cu o bucată din centura de siguranţă.

Victima a fost apoi băgată în portbagajul maşinii, fiind încă în viaţă.

„L-au strangulat cu bucata de centură, l-au deposedat de 170 de lei, de telefonul mobil şi de o componentă a staţiei pe care nu am găsit-o încă, de comunicare de la taxi, şi unul dintre cei patru, care avea permis de conducere, după ce au introdus în portbagaj victima încă în viaţă, au condus încă o jumătate de oră autoturismul, intenţia fiind aceea de a ajunge cât mai aproape de Făgăraş. Fiind încă întuneric, s-au împotmolit undeva în apropierea localităţii Gura Văii şi de acolo la Recea şi apoi acasă” a relatat procurorul criminalist.

Acesta a precizat că victima ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, dar suspecţii au abandonat maşina, lăsându-l pe taximetrist să moară în portbagaj şi au ajuns acasă cu maşini de ocazie.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Măsuri drastice pentru turiști în Calpe: Amenzi pentru ocuparea plajelor înainte de ora 09:00
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'