Furt uriaş dintr-o fermă din Ialomiţa. Hoţii au recoltat într-o noapte 31 de hectare de floarea-soarelui

Un caz de furt cu totul neobișnuit a avut loc în județul Ialomița. Hoții au luat în toiul nopții toată floarea-soarelui de pe un câmp de 30 de hectare. Proprietarului nu i-a venit să creadă când dimineața a găsit un teren gol în loc de culturile pe care urma să le recolteze.
Filip Stan
20 aug. 2022, 22:36
Furt uriaş dintr-o fermă din Ialomiţa. Hoţii au recoltat într-o noapte 31 de hectare de floarea-soarelui

Hoţii au recoltat cultura de floarea-soarelui, iar paguba acoperă 30 de hectare și se ridică la circa 210.000 de lei, potrivit reprezentanților fermei păgubite.
Păgubiţii roagă colegii fermieri, autorități locale și simpli cetățeni din zonă care, dacă au văzut ceva suspect în ultimele zile – inclusiv camioane încărcate, să anunțe autorităţile din localitatea Ciochina, județul Ialomița, scrie agrointel.ro.

În cadrul societății Agromec Balaciu din comuna Ciochina, județul Ialomița, hoții au recoltat cultura de floarea-soarelui și au dispărut fără să îi vadă nimeni.

„Miercurea trecută, colegul meu a fost în teren și a făcut o probă de umiditate la cultura de floarea-soarelui, iar ulterior am decis să recoltăm săptămâna acesta. A trecut weekend-ul, am avut și mini-vacanța cu ziua de luni când noi nu am lucrat, și ieri, marți dimineață, pe la ora 11.00 am mers direct în câmp să vedem dacă drumul este bun după ploile care au fost în ultimele zile, să putem să intrăm la recoltat.

„Am pus mâinile în cap și nu am vrut să cred! E suprafață foarte, foarte mare, care a fost furată la noi! Puteți să vedeți! Parcela are o lungime de 1.200 de metri. Vedeți că din 31 de hectare a fost luat tot! Au rămas una-două plante, dar nu mai avem ce recolta din suprafața asta de 31 de hectare! A fost luat tot! Tot a fost luat!”, spune proprietarul. Totul s-a întâmplat noaptea, în comuna Balaciu din județul. Hoții au recoltat 31 de hectare de floarea-soarelui. Proprietarul este sigur că au fost folosite utilaje speciale. Și nu doar asta. „A fost făcut în grabă, unele plante au rămas în picioare! Vedeți în partea dreaptă a dumneavoastră, toate plantele au rămas în picioare! A fost făcut în grabă! Avem pălăriile pe jos, întregi, nerecoltate! Asta înseamnă că cine a făcut, cine a recoltat, a recoltat în grabă, cât de repede s-a putut face recolta! A fost recoltat pentru furt! Nu l-a interesat dacă ai pierdere, nu! A fost luată cea mai mare cantitate în cel mai scurt timp posibil”, explică Antonio Galvão. „În urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de 30 ha. În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și a persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt” a confirmat Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt la IPJ Ialomița.

Atunci am descoperit că o suprafață mare fusese deja recoltată. Așa la prima vedere am estimat circa 30 de hectare de floarea-soarelui care au fost furate”, a explicat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, Antonio Galvao – șeful de fermă din cadrul societății Agromec Balaciu.

Ne pregătim de o criză a uleiului de floarea soarelui? Autorităţile vor să cumpere mii de tone de ulei în vederea stocării în rezerva de stat

Potrivit administratorului fermei, este exclus ca recoltarea să se fi făcut, din greșeală de către vreun vecin de parcelă.

IPJ Ialomița a anunțat că a deschis dosar penal în urma furtului recoltei

„La data de 17 august a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciochina au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din orașul Popești-Leordeni, reprezentant al unei societăți agricole, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras, prin recoltare aproximativ 30 de hectare de floarea-soarelui.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, iar în urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de aproximativ 30 de hectare, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 225.000 de lei.

În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”.

Citeste si Petre Daea nu crede că vor avea loc scumpiri ale alimentelor din cauza secetei

Proprietarul se gândește că ar putea fi mâna unui competitor dar nu exclude nici posibilitatea ca hoțul să fie un angajat al lui. „A știut că paza nu trece pe aici sau cei de la pază au fost urmăriți. Cine a făcut asta a făcut-o cu intenție, a urmărit bine firma noastră și a știut foarte, foarte bine ce facem noi și cum trebuie să fie făcut!” spune Antonio Galvao. Sunt pierderi uriașe pe care agricultorul nu crede că le va recupera. Paguba pe care au făcut-o hoții  depășește 40.000 euro.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Peștele care îți poate prelungi viața. Trebuie să-l mănânci de câteva ori pe lună
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Playtech.ro
Război pe averea lui Alain Delon. Copiii celebrului actor se ceartă pe bani. Cui va rămâne întreaga moștenire
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Scandal în Casa Regală. Regele Charles, măsuri drastice contra prințului Andrew
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un cetățean german oprit la frontieră cu obiecte posibil de patrimoniu
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...